Radošajā telpā "Esplanāde 2014" rādīs Pasaules koru olimpiādes koncertierakstu

Nodibinājums „Rīga 2014” radoši informatīvajā telpā „Esplanāde 2014” no 29. augusta līdz 5. septembrim rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā iesaistīties kultūras norisēs.

Visi pasākumi ir bezmaksas.

Ceturtdien, 30. augustā, plkst. 18.00 varēs noskatīties koncertierakstu ar Pasaules koru olimpiādes čempionu koriem. Uzstāsies bērnu koris no Ķīna, enerģiski uzlādēti folkloras kori no Dienvidāfrikas, gospeļkori no ASV un citi 2012. gada izcilākie kori. Koncerta apmeklētājiem būs iespēja vēlreiz izbaudīt „Latvian Voices” meiteņu lielisko uzstāšanos Sinsinati Čempionu koncertā.

Savukārt piektdien, 31. augustā, „Esplanāde 2014” no plkst. 18.00 līdz 20.00 klātesošie varēs vērot un paši iesaistīties dažādu tautu un stilu deju dejošanā. Divu stundu laikā mākslinieki ievedīs skatītājus klasiskās un modernās dejas pasaulē. Programmā būs tango, kapoeira, rokenrols, indiešu tautas un citas dejas. Vēlāk vakarā turpināsies aizsāktā tradīcija sadarbībā ar „Lattelecom” televīziju piektdienu vakaros rādīt Eiropas labākās filmas – plkst. 21.00 skatītājiem tiks piedāvāta starptautisko atzinību guvusī režisora Pītera Vebera filma „Meitene ar pērļu auskaru”.

Sadarbībā ar Ģertrūdes ielas teātri „Esplanādē 2014” notiks sarunas par un ap teātri šī vārda plašākajā nozīmē. Sestdien, 1. septembrī, sākums plkst. 14.00 sarunu ievadīs izrāde „Svētceļnieks”. Savukārt otrdien, 4. septembrī, plkst. 19.00 saruna turpināsies ar veltījumu Džonam Keidžam. Programmā saruna ar māksliniekiem, video kadri no Keidža lekcijas „par neko” un fragmenti no skaņdarbiem.

Nākamā nedēļa „Esplanādē 2014” sāksies ar festivāla „Survival Kit” piedāvāto Kultūras alianses diskusiju par Nacionālo attīstības plānu, par kultūras lomu valsts identitātes veidošanā un dažādo attīstības scenāriju īstenošanā.

Eiropas kultūras galvaspilsētas radoši informatīvā telpa „Esplanāde 2014” ir atvērta katru dienu un darbosies līdz 20. septembrim. Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotāji to izveidojuši kā brīvi pieejamu telpu, kurā notiek radošās darbnīcas un tiek prezentēti „Rīga 2014” kultūras projekti, kā arī ikviens spēlē „Ceļam Rīgu” var izveidot savu ideālo Rīgu. Esplanādē darbojas informācijas centrs, pieejams bezvadu internets un brīvpieejas datori.

Savukārt 5. septembrī tajā pašā vietā un laikā diskutēsim par Rīgas attiecībām ar tās vēsturi.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais