Apķēpāta Rīgas 10.vidusskolas tikko renovētā fasāde

Remontdarbi Rīgas 10.vidusskolā, Lenču ielā 1, šonedēļ vēl tikai noslēgsies, bet šonakt nezināmi vandaļi jau apķēpājuši tikko renovētās skolas fasādi, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR).

"Šogad izdevās ēku Rīgas Klusajā centrā restaurēt, renovēt - manuprāt, arhitektu un celtnieku darbs ir sanācis izcili, jo uz fasādes ir redzams skaists Rīgas ģerbonis. Pēdējie darbi vēl nav pabeigti, un rīt paredzēta nodošana, bet kāds pa nakti jau to ir apķēpājis," stāstīja departamenta direktors.

Uz nama sienām pirmā stāva līmenī virs pagraba logiem ar melnu krāsu uzpūsti vairāki uzraksti.

Tā kā ēka vēl nav pieņemta ekspluatācijā un to plānots pilnībā pabeigt šonedēļ, būvnieki ķēpājumus aizkrāsos, tomēr vandalisms Rīgas Klusajā centrā, kas tik ļoti lepojas ar jūgendstila ēkām, Burovam liek domāt, ka "kaut kas ar sabiedrību nav kārtībā - kāds izdara kaut ko skaistu, bet tas uzreiz ir jāsabojā".

Līdzīga situācija iepriekš pieredzēta Bolderājā, kur no vandaļu ķēpājumiem cietusi Bolderājas vidusskola un skeitparks, tomēr Burovs atzina, ka šādi vandalisma gadījumi gan neesot izteikti bieža parādība. Viņš arī norādīja, ka pašvaldības iespējas šādas darbības novērst ir ierobežotas, jo "nevar pie katra skolas stūra nolikt pa policistam vai videokamerai".