Smilšu kaudzi pie Vanšu tilta sola izvest līdz 31.decembrim

SIA "Juglas krasti" tai piederošo smilšu kaudzi pie Vanšu tilta būtu gatava izvest līdz 31.decembrim - tā šodien apgalvojusi uzņēmuma pilnvarotā persona, tiekoties ar Rīgas domes Īpašuma departamenta, Satiksmes ministrijas un Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvjiem.

Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) pagaidām atturējās spriest par to, vai domi piedāvātais termiņš apmierina. Lai mutiski paustā apņemšanās izvest smiltis šā gada laikā iegūtu konkrētākas aprises, uzņēmumam uzdots līdz pirmdienai, 27.augustam, plkst.12, iesniegt paskaidrojumu par situāciju, norādot precīzu grafiku, kādā apjomā un termiņos smiltis plānots izvest.

Ņemot vērā sniegtos paskaidrojumus, Rīgas dome varētu piekāpties un dot atļauju "Juglas krastiem" izvest smiltis, izmantojot pašvaldībai piederošo teritoriju. Jau ziņots, ka zemesgabals, uz kura novietota smilšu kaudze, pieder Satiksmes ministrijai, savukārt tam līdzās atrodas divi pašvaldības zemesgabali. Tie ir iznomāti, tādēļ Īpašuma departaments līdz šim nav devis atļauju kravas transportam pārvietoties pa pašvaldībai piederošo teritoriju un ieteicis "Juglas krastiem" smiltis izvest pa upes ceļiem, izmantojot baržas.

Burovs gan atzina, ka uzņēmēju solījumi izskatījušies nepārliecinoši - "Juglas krastu" pārstāvis šodien tikšanās laikā esot stāstījis, ka notiek intensīvs darbs, izvedot smiltis pa 50 kravas automašīnām dienā, taču nav varējis uzrādīt nekādus līgumus vai vienošanās, kas viņa vārdus varētu apliecināt, un nav arī spējis atbildēt, cik smilšu jau izvests un cik vēl palicis.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) pirmdien uzdevis atbildīgajām pašvaldības amatpersonām uz nākamo domes sēdi gatavot lēmumprojektu par smilšu kaudzes pie Vanšu tilta piespiedu novākšanu.

Rīt, 23.augustā, Rīgas domē notiks sanāksme, kurā par turpmāko rīcību atbilstoši vadības uzdevumam spriedīs Rīgas pilsētas Būvvaldes, Mājokļu un vides departamenta, Satiksmes departamenta un Īpašuma departamenta speciālisti.

Kā ziņots, Rīgas brīvosta pērn vasarā veikusi padziļināšanas darbus Daugavā līdz desmit metriem, izrokot kopumā ap 75 000 kubikmetru smilts, kas tika novietota pagaidu krautnē pie Vanšu tilta, kur iepriekš atradās rīdzinieku iemīļota neoficiāla pludmale. Gada sākumā smiltis izsolē pārdotas "Juglas krastiem" par 82 500 latiem un kopš tā laika, neraugoties uz vairākkārtējiem solījumiem kaudzi aizvākt pāris nedēļu laikā, ievērojamas izmaiņas nav notikušas, vien Rīgas brīvostas pārvalde daļu kaudzes iestūmusi Daugavā, lai neglītais objekts kļūtu zemāks.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.