Aviācijas svētkus lidlaukā "Spilve" apmeklējuši 70 tūkstoši cilvēku

Viens no apmeklētājiem pasākumiem Rīgas svētku laikā, 18. un 19.augustā, bija aviācijas svētki lidlaukā "Spilve", kuru apmeklēja 70 tūkstoši cilvēku.

Pasākuma laikā apmeklētāji varēja vērot pasaules labāko pilotu Svetlanas Kapaņinas (Krievija), Džeralda Kūpera (Lielbritānija) un Kastora Fantoba (Spānija) aerobātikas paraugdemonstrējumus mūzikas pavadībā un lidojumus, kuru laikā piloti izpildīja augstas sarežģītības pilotāžas figūras.

NBS Aviācijas eskadriļa ar helikopteri "Mi-17" demonstrēja cietuša cilvēka meklēšanas un glābšanas operāciju, ugunsgrēka dzēšanas operāciju, kuras laikā helikopteram piestiprināta tilpne Daugavā tika uzpildīta ar trim tonnām ūdens un izlieta ugunsgrēka dzēšanai, kā arī helikoptera piloti demonstrēja augstu meistarību dažādu citu paraugdemonstrējuma elementu izpildē.

Valsts robežsardzes Aviācijas pārvalde ar helikopteri "Agusta 109E Power" rādīja svētku apmeklētājiem desanta grupas desantēšanu pa virvēm, lai aizturētu nelegālus robežšķērsotājus un cietušā evakuācijas operāciju.

Pēc aviācijas paraugdemonstrējumiem apmeklētāji varēja klātienē tikties ar pilotiem un apskatīt paraugdemonstrējumus veikušās lidmašīnas un helikopterus.

Apmeklētāji ar lielu interesi apmeklēja topošo Aviācijas muzeju lidostas "Spilve" ēkā, kur iekārtota ekspozīcija par aviācijas vēsturi un ēkas arhitektūru, kā arī redzami sienu gleznojumi.