Spilvē uz aviācijas svētkiem pulcējas vairāki tūkstoši cilvēku

Spilvē uz aviācijas svētkiem sapulcējušies daudzi tūkstoši cilvēku, un ir sācies aviošovs.

Stāvlaukumā ir grūti atrast vietu, lai novietotu automašīnu, bet apmeklētāju skaits turpina pieaugt.

Cilvēki ar sajūsmu uzņem pilotu akrobātisko lidojumu paraugdemonstrējumus. Pirms tam lielu interesi izraisīja Nacionālo bruņoto spēku un Valsts robežsardzes helikopteru paraugdemonstrējumi - ugunsgrēka dzēšana, cietušā glābšanas operācija un bruņoto robežpārkāpēju aizturēšana.

Apmeklētāji ir ieradušies arī, lai apskatītu topošo aviācijas muzeja ekspozīciju. Muzeja ēkā, kas atrodas bijušās "Spilves" lidostas telpās, ar Latvijas aviācijas vēsturi iepazīstas vairāki simti apmeklētāju.

Aviācijas svētkus šodien plkst.11 atklāja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR), SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētājs un topošā Aviācijas muzeja direktors Kārlis Kavacs un Latvijas Civilās aviācijas aģentūras pārstāvis Māris Čerņenoks.

Topošā Aviācijas muzeja apmeklētājiem izveidotajā ekspozīcijā ir iespēja apskatīt lidaparātus "Farman 4", "FlyingFlea", "Bower Bi Baby", "AN -2" un citus. Apmeklētājiem tiek piedāvāts apskatīt lidmašīnu eksponātus arī āra ekspozīcijā. Tāpat interesenti var noskatīties filmu par aviācijas vēsturi un Spilves attīstības plāniem, kā arī ielūkoties kinožurnālu "Padomju Latvija" arhīvos. Muzeja ekspozīcijā ir pieejami materiāli par aviācijas vēsturi un vēsturiskie aviācijas formas tērpi.

Jau rakstīts, ka viens no efektīvākajiem pasākumiem šodien no plkst.12 līdz 17 norisināsies lidlaukā "Spilve", topošajā Aviācijas muzejā Daugavgrīvas ielā 140, kur labākie pasaules piloti demonstrēs aviošovu "Riga Freestyle Aerobatic Master Cup". No plkst.10 līdz 20 lidlaukā būs iespēja apskatīt Nacionālo bruņoto spēku militāro tehniku - helikopterus, apvidus automašīnas, glābšanas operāciju aprīkojumu, kā arī civilās aviācijas lidmašīnas un vērot lidmodeļu lidojumu paraugdemonstrējumus.