Rīgas ostā piestās 1000. kruīza kuģis

Otrdien, 7. augustā, plkst.11.00 Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs un Rīgas vicemērs Andris Ameriks sveiks tūkstošo kruīza kuģi, kas kopš 2000. gada piestāj Rīgā.

21. gadsimtā Rīgas pilsētas panorāma vairs nav iedomājama bez baltajiem kruīzu kuģiem Rīgas Brīvostā. No 2000. gada līdz 2012. gada 7. augustam Rīgas Brīvostā kruīza kuģi veikuši 1000 kuģu ostas apmeklējumus.

Statistika (skatīt zemāk) nepārprotami liecināja, ka šī gadsimta tūkstošais kruīza kuģa ienāciens notiks 2012. gada sezonā, taču, ņemot vērā to, ka kruīzu kuģu grafiks sezonas laikā mainās, līdz pat jūlija beigām nebija skaidrs, kurš kuģis veiks svinīgo ienācienu. Tagad zināms, ka tūkstošā kruīzu kuģa apmeklējuma gods pieder tieši luksus kruīzu līnijas Crystal Cruises kuģim Crystal Symphony. Vēl svinīgāku šo notikumu padara tas, ka tūkstošais kruīzu kuģa ostas apmeklējums ir Crystal Symphony pirmais ienāciens Rīgas Brīvostā.

2007. gadā Rīgas Brīvostas pārvalde nodibināja Kruīzu kuģu un pasažieru daļu, lai kopīgi ar pilsētu un visām tūrismā iesaistītajām pusēm padarītu Rīgu par vēl pievilcīgāku kruīza tūrisma galamērķi, kā arī veicinātu Rīgas atpazīstamību kruīzu industrijas pasaulē. Kopš Kruīzu kuģu un pasažieru daļas darba sākuma par tradīciju jau kļuvusi kruīzu kuģu pirmā ostas apmeklējuma sveikšana, dāvājot kuģa kapteinim Rīgas Brīvostas ģerboni. Uz katra kruīza kuģa ir atvēlēta vieta plāksnēm par piemiņu visām ostām, kurās kuģis piestājis.

Par godu īpašajam notikumam Rīgas Brīvostas ģerboni Crystal Symphony kapteinim pasniegs Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs un Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Svarīgākais