Rīgā nojauks kārtējos graustus

Šķūņi, pagrabi, siltumnīcas, noliktavas un dažādas citas nolietojušās būves Vecmīlgrāvja 5.līnijā, Grenču ielā 2a un Maskavas ielā 452A tika nojauktas - šādu Rīgas domes lēmuma projektu atbalstīja Pilsētas īpašuma komiteja.

Atbilstoši sertificēta būvinženiera sagatavotajiem tehniskās apsekošanas atzinumiem būves atrodas avārijas stāvoklī, ilgstoši netiek izmantotas, tās degradē Rīgas pilsētas estētisko vidi un apdraud apkārtnes iedzīvotājus, jo teritorija ir brīvi pieejama apkārtējai sabiedrībai. Visas būves pieder pašvaldībai.

Savukārt dzīvojamā ēka un saimniecības ēka Graudu ielā 50, kuras ir pamestas, nodegušas un tāpat rada sabiedriskās drošības, kārtības un pilsētvides apdraudējumu, pieder privātpersonām. Ja to īpašnieki divu nedēļu laikā neiesniegs Rīgas pilsētas būvvaldē plānošanas un arhitektūras uzdevuma pieprasījumu, viena mēneša laikā neizstrādās nepieciešamo dokumentāciju un divi mēnešu laikā neuzsāks demontāžas darbus, tas tiks izdarīts piespiedu kārtā, iztērētos pašvaldības līdzekļus piedzenot no īpašniekiem.

Kopš 2011. gada sākuma, kad Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks deva rīkojumu uzsākt sistemātisku cīņu ar graustiem, jau ir nojauti vai tiek nojaukti vairāk nekā 70 grausti.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.