Rīgas Doms - viens no iemīļotākajiem tūristu galamērķiem Rīgā

Rīgas Domu ik gadu apmeklē aptuvenu 150 000 viesu, tai skaitā arī ārvalstu tūristi, turklāt apmeklētāju skaits arvien pieaug. Tāpat katru gadu tajā norisinās 130 dažādu koncertu un citi gan tradicionāli, gan netradicionāli kultūras pasākumi.

«Rīgas Domu mēs varam salīdzināt ar Parīzes Eifeļa torni vai Sidnejas Operas teātri, turklāt jāatceras, ka Doma ērģeles jau vien ir unikālas. Doms vienmēr ir bijis ļoti saprotošs darbā ar ienākošā tūrisma tūroperatoriem un uzņēmis ļoti daudz organizētās tūristu grupas, kruīzkuģu pasažierus un sniedzis vairākus simtus speciālo ērģeļmūzikas koncertu,» norāda LIVE RĪGA Mārketinga un komunikācijas direktors Aigars Smiltāns.

Jau ziņots iepriekš, ka pērn Rīgas Domā ir sākti rekonstrukcijas un renovācijas darbi ar Eiropas Reģionālā attīstības fona un Rīgas Domes atbalstu. Pašlaik ir pabeigti aptuveni 60-70% restaurācijas darbu, no kuriem būtiskākais ir vidusjoma jumta atjaunošana, jo vēl pērn tas bija kritiskā stāvoklī un tas draudēja noslīdēt.

Rīgas Doma restaurācijas tehniskā projekta izstrādes un būvdarbu kopējās izmaksas ir 4 001 000 latu, no kuriem 1 999 999 lati ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums, savukārt divi miljoni latu ir piešķirti no Rīgas pilsētas budžeta.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.