Prognozes liecina, ka Rīgas domes vēlēšanās "Saskaņas centrs" iegūs absolūto vairākumu

Saskaņā ar pētījumu centra „SKDS” veiktās socioloģiskās aptaujas datiem, Nila Ušakova darbību Rīgas mēra amatā pozitīvi novērtē 80,6% rīdzinieku. Tādējādi viņš kļuvis par mēru, kuram ir visaugstākais atbalsts Rīgas jaunāko laiku vēsturē.

Kā liecina prognozes, gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās N.Ušakova vadītā apvienība „Saskaņas centrs” saņems absolūto vairākumu – 35 mandātus no 60.

Nilam Ušakovam ir liels rīdzinieku atbalsts, neatkarīgi no viņu dzimtās valodas. Viņa darbu pozitīvi novērtē gandrīz divas trešdaļas rīdzinieku, kuru dzimtā valoda ir latviešu – 61,1%, un iespaidīga daļa krievvalodīgo rīdzinieku – 93,9%.

Pēdējā gadā rīdzinieku atbalsts Nilam Ušakovam praktiski nav mainījies. Pagājušā gada augustā mēru atbalstīja 82,3% rīdzinieku.

Tāpat vairums rīdzinieku – 61,3% ar lielu pārsvaru ierindo Nilu Ušakovu pirmajā vietā, kā labāko mēru no 1991.gada. Visi pārējie Rīgas domes mēri ir saņēmuši mazāk nekā 4% atbalsta katrs. Arī šajā jomā Rīgas domes priekšsēdētājs ir absolūts līderis, gan starp latviešiem, gan arī krievvalodīgajiem rīdziniekiem.

Pārliecinošs atbalsts ir arī tuvākajam Ušakova sabiedrotajam un partnerim - Rīgas vicemēram Andrim Amerikam. Viņa darbību pozitīvi vērtē 54,9% rīdzinieku. Viņu arī atbalsta gan latvieši, gan krievvalodīgie rīdzinieki – attiecīgi 37,8% un 54,4%.

Nils Ušakovs un Andris Ameriks iepriekš vairākkārt paziņojuši, ka plāno Rīgas domes vēlēšanās piedalīties ar vienotu sarakstu. Gala lēmums par to tiks pieņemts rudenī.

Kā parāda aptaujas dati, vairākums rīdzinieku-pilsoņu vēlas, lai Nils Ušakovs paliek mērs vēl četrus gadus – 63,5%. Un, spriežot pēc visa, tā arī būs – ja vēlēšanas notiktu rīt, absolūtais rīdzinieku vairākums, kuri ir izdarījuši izvēli un ir gatavi nākt uz iecirkņiem, balsotu par „Saskaņas centru”.

Saskaņā ar prognozēm „Saskaņas centrs” var iegūt 35 mandātus, „Vienotība” – 15 mandātus, Nacionālā apvienība vēl mazāk - 10 mandātus.

Aptauja notika no 05.06.2012 līdz 04.07.2012., tajā piedalījās 1944 cilvēki vecumā no 18 gadiem, kas deklarējuši savu dzīvesvietu Rīgā. Pēc apvienības „Saskaņas centrs” pasūtījuma aptauju veica Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs „SKDS”.

Svarīgākais