Dzeloņdrāšu uzstādīšana uz Vanšu tilta vēl nav pabeigta

Dzeloņdrāšu uzstādīšana uz Vanšu tilta, kas tika uzsākta šonakt, vēl nav pabeigta, šorīt pārliecinājās aģentūra LETA.

Notikuma vietā ir uzstādīts necaurspīdīgs norobežojums un darbs pie lēzenākajām vantīm, kuras iecienījuši tilta pārgalvīgie iekarotāji, turpinājies visu nakti, aģentūrai LETA pastāstīja notikuma vietā strādājošie likumsargi. Tiesa viņi nemācēja teikt, kas tieši ir jau izdarīts.

Tomēr nekādi ierobežojumi šorīt nav redzami, bet notikuma vietā dežūru turpina vairākas apsardzes firmas "Koblenz drošība" automašīnas, kā arī Pašvaldības policijas darbinieki.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Satiksmes departamenta darbinieki šonakt sāka sagatavošanas darbus, lai Vanšu tilta pirmās grupas vantis apjoztu ar tā saukto Bruno stiepli, kas ir līdzīga dzeloņstieplei, kurai dzeloņu vietā ir žiletēm līdzīgi asmeņi.

Lai netraucētu satiksmi, bija paredzēts, ka darbi tiks veikti no plkst.22 līdz 6 rītā. Vispirms ar dzelkšņu lenti tiks apjozta pirmā, lēzenākā, vanšu grupa, bet visu vanšu aptīšana ar stiepli aizņems vairākas dienas, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Dzelkšņu lente iegādāta Vācijā, bet sagatavota uzstādīšanai Latvijā. Rīgas domei šis drošības elements izmaksājis 11 120 latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais