Kavējas solītie Grīziņkalna un Ziedoņdārza rekonstrukcijas darbi

Rīgas dome šovasar ieplānojusi vērienīgus parku un skvēru atjaunošanas darbus visā pilsētā, tai skaitā arī Grīziņkalnā un Ziedoņdārzā. Tomēr - vasara jau pusē, bet no ieplānotajiem darbiem pagaidām nav ne miņas.

Ziedoņdārza un Grīziņkalna labiekārtošanas darbi nemaz nav uzsākti, jo tehniskie projekti vēl ir izstrādes stadijā. Tādējādi, kamēr tie nav pabeigti, būvdarbus nevar veikt, portālam nra.lv skaidro Dace Ķirķe, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Pilsētvides attīstības pārvaldes Sabiedrības iesaistes nodaļas vadītāja. Kā arī tehniskajam projektiem šoreiz nav termiņa, kaut gan norādīts, ka būvdarbus plānots veikt jau vasarā.

Taču Uldis Zommers, SIA „Rīgas mežu” valdes loceklis, „Rīgas dārzu un parku” daļas vadītājs apmierināti apgalvo: „Vismaz tagad tā lieta sāk kustēties uz priekšu.” Portālam nra.lv viņš arī norādīja, ka Grīziņkalnā ir degradēta vide, kuru jau sen bija nepieciešams sakopt. Rekonstrukcijas darbi esot uzsākti jau 2007.gadā, tomēr, līdz ar krīzes iestāšanos, sākās finansējuma problēmas.

Ziedoņdārza un Grīziņkalna revitalizācijas darbu kopējas budžets ir vairāk nekā divi miljoni latu. 85% finansējuma iegūts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda un atlikušie 15% ir Rīgas domes līdzfinansējums. Abu teritoriju rekonstrukcijas darbos plānots atjaunot apstādījumus, arhitektūru, bērnu laukumus, kā arī atvieglot pārvietošanos gājējiem un ierīkot veloceliņus.

Rīgas parku un skvēru atjaunošanas darbos ietilpst arī Lucavsalas, Māras dīķa, Kobes dārza, Miera dārza, Ziemeļblāzmas u.c. teritoriju labiekārtošana.

Svarīgākais