Rīgas satiksmes kompostrētājus nopērk liepājnieki

© liepajniekiem.lv

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme izsolē pārdevusi daļu biļešu kompostrētāju, iegūstot 11 200 latu. Pirmajā izsolē pārdoti 70 no 160 izsolītajiem kompostrētājiem, lai gan konkrēts skaits vēl tiek precizēts, Neatkarīgajai sacīja Rīgas satiksmes preses sekretāre Iluta Bērziņa.

Uzņēmuma rīcībā kopumā ir ap 1900 biļešu kompostrētāju. Viena aparāta iegāde izmaksāja 396 eiro (278 latus), bet kopējās izmaksas ir vairāk nekā pusmiljons latu. Spriežot pēc izsoles rezultātiem, viens kompostrētājs pārdots par 160 latiem.

Pēc Neatkarīgās rīcībā esošās informācijas, kompostrētājus iegādājies kāds Liepājas autopārvadātājs. Akciju sabiedrības Liepājas autobusu parks tehniskais direktors Raimonds Ķervis neatzinās, ka šis uzņēmums būtu ticis pie Rīgas sabiedriskā transporta kompostrētājiem, nosakot: "Mēs esam privāta kompānija, un šāda informācija ir komercnoslēpums." Savukārt SIA Liepājas tramvajs atbildēja, ka šis uzņēmums galvaspilsētas biļešu kompostrētājus iepircis nav. I. Bērziņa informēja, ka atlikušos kompostrētājus Rīgas satiksme turpinās izsolīt vai nu Latvijā, vai ārpus valsts robežām.

Svarīgākais