Rīgas ietves un zaļās zonas tīrīs bezdarbnieki

Rīgas domes Satiksmes departaments savā pārziņā esošo gājēju ietvju un zaļo zonu uzkopšanā izmantos vairākus desmitus bezdarbnieku.

Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods deputātus informēja, ka lielākie samazinājumi departamenta budžetā attiecas uz teritoriju uzkopšanu.

"Pēc budžeta komisijas sēdē panāktā kompromisa Satiksmes departaments varēs veikt visas galvenās funkcijas, mazāk līdzekļu tiks atvēlēts zaļo zonu un ietvju uzkopšanai," skaidroja Strods.

Tomēr departaments atradis iespēju veikt šo teritoriju uzkopšanu, izmatojot bezdarbniekus-stipendiātus. Strods informēja, ka jau no 1.novembra darbojas 30 šādi bezdarbnieki, bet no 1.decembra plānotas pieņemt darbā vēl 30.

"Ar šo stipendiātu palīdzību mēģināsim veikt visus darbus, ko agrāk darīja sētnieki. Varbūt šie bezdarbnieki nebūs tik labi kā sētnieki ar 20 gadu pieredzi, bet cerēsim uz to labāko," sacīja Strods.

Departaments sagatavojis nākamā gada budžeta projektu tā, lai nodrošinātu gan luksoforu darbību pilsētā, gan ielu tīrīšanu tādā līmenī, lai neciestu satiksmes drošība.

LETA jau ziņoja, ka Strods iepriekš Satiksmes un transporta lietu komitejas deputātiem paziņoja: ja Satiksmes departamentam nākamā gada budžetā netiks piešķirta prasītā pašvaldības dotācija - aptuveni 11 miljoni latu -, tad galvaspilsētā vajadzēs izslēgt daļu luksoforu un atteikties no vairāku maģistrālo ielu tīrīšanas ziemā.

Satiksmes departaments izskatīšanai komitejā iesniedza nākamā gada budžeta projektu. Strods informēja, ka departaments 2010.gada budžetā lūdz piešķirt 12,17 miljonus latu, kā pašvaldības dotācija nepieciešami 10,98 miljoni latu, savukārt departaments kā pašu ieņēmumus no maksas pakalpojumiem plāno nākamgad iegūt 1,2 miljonus latu.

Tagad ar budžeta komisiju panākts kompromiss, ka departamenta kopējais budžets būs 11,66 miljoni latu, no tā pašvaldības dotācija - 10,45 miljoni latu.

Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti šodien akceptēja sagatavoto budžeta projektu.

Galīgais lēmums par departamenta budžetu būs jāpieņem domes sēdē.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais