Aicina meklēt transporta risinājumus uz Ķīpsalas studentu pilsētu

Jau tuvākā nākotnē lielākā daļa Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) infrastruktūras pārcelsies uz Ķīpsalu, tāpēc ir nepieciešami atbilstoši sabiedriskā transporta risinājumi. Par to, tiekoties ar Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāju Vadimu Jerošenko, šodien informējis RTU rektora pienākumu izpildītājs Ingars Eriņš.

Viņš arī uzsvēris, ka risinājumi sabiedriskā transporta nodrošināšanai nepieciešami, jo Ķīpsalā ik dienu papildus uzturēsies līdz 10 000 cilvēku.

Jerošenko uzsvēris, ka Ķīpsala ir viena no interesantākajām Rīgas apkaimēm, kur veiksmīgi saglabāta gan vēsturiskā apbūve, gan tiek plānoti un īstenoti jauni projekti.

"Un studentu klātbūtne šai pilsētas daļai piešķir īpašas attīstības perspektīvas," sacījis domnieks.

Viņš arī aicināja RTU pārstāvjus iesniegt konkrētus priekšlikumus Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojumam, par kuru patlaban notiek sabiedriskā apspriešana. Komitejas vadītājs arī uzsvēris, ka pašvaldība ir ieinteresēta atbalstīt studentu pilsētas izaugsmi Ķīpsalā.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais