Botāniskajā dārzā notiks "Rīgas Puķu Balle" un Tropu tauriņu mājas atklāšana

Skaistākie Latvijas Universitātes Botāniskā dārza vasaras svētki "Rīgas Puķu Balle 2012" notiks no 5.jūlija līdz 8.jūlijam Rīgā, Kandavas ielā 2. Šī gada izstādes tēma ir "Laikmeti dārzu kultūrā". Svētku viesus priecēs skaistākie ziedi un stādi, mūzika un dziesmas, izklaides lielajiem un mazajiem. Būs iespēja iegādāties stādus un gūt jaunas idejas savam dārzam. Jaunums - savas durvis vērs Baltijā pirmā Tropu tauriņu māja.

Krāšņākie Latvijas Universitātes Botāniskā dārza vasaras svētki "Rīgas Puķu Balle 2012" notiks no 5. līdz 8.jūlijam. Būs apskatāmi skaistākie ziedi un labākie stādi no Latvijas, mūzika, darbnīcas lielajiem un mazajiem, izjāde ar zirdziņu un citi pārsteigumi. Izstādes ietvaros notiek dārza dizaina konkurss, tā šī gada tēma ir "Laikmeti dārzu kultūrā". Konkurss notiek Rīgas Puķu Balles četru gadu cikla ietvaros, kura kulminācija būs 2014.gadā Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas norišu laikā. Šogad dalībnieku izaicinājums būs īpaša balva - STENDERA stipendija, ko pasniegs uzņēmums STENDERS. Balva būs neparasta, priecēs ne tikai pašu konkursa uzvarētāju, bet arī visus Rīgas iedzīvotājus un viesus, jo uzvarētājs nākošā gada pavasarī ar uzņēmuma STENDERS atbalstu varēs izveidot savu dārza dizaina paraugu Rīgas centrā - Vērmanes dārzā.

Svētku viesiem pirmajiem tiks piedāvāts apmeklēt jauno, Baltijā vienīgo Tropu tauriņu māju, kas interesentam dod iespēju klātienē vērot tauriņus no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem. Dabā tie dzīvo baros un mitinās klajās, saulainās laucēs. Tauriņi pārtiek no ziedu nektāra un nogatavojušos augļu sulas. Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā ikvienam būs iespējams piedzīvot tropu eksotiku: izjust tauriņu spārnu vēdas, augu smaržu un džungļu klimatu. Lielāko tauriņu spārnu atvērums ir salīdzināms ar divām lielām plaukstām. Interesanti, ka ne tikai tauriņi ir dažādas krāsas un lieluma, bet arī to kūniņas - daža līdzinās īstiem dārgakmeņiem. Caur inkubatora logu varēs vērot arī maģisko tauriņa šķilšanās norisi. Tauriņu māja būs atvēta visu vasaru.

Šogad Puķu Balles laikā varēs baudīt mūzikas, dziesmu un dejas mākslas kokteili: 5.jūlijā plkst. 11.00 muzicēs folkloras kopa "Vilcenes", 6.jūlijā un 7.jūlijā pa dienu sadziedāsies festivāla "Baltica" folkloras kopas. Vakaros plkst. 19.00 būs koncerti - 5.jūlijā skanēs LU pūtēju orķestra koncerts "Mūzika cauri gadsimtiem", 6.jūlijā - senās mūzikas ansambļa "Canto" barokālās impresijas, 7.jūlijā - folkloras koncerts "Trejdeviņas tējas zāles". Svētdien plkst. 11.00 un 14.00 būs skatāma Latvijas Kultūras koledžas audzēkņu laikmetīgās dejas performance.

Svarīgākais