Ameriks: Slēgs ostas terminālus, kas neievēro vides kvalitātes prasības

© F64 Photo Agency

Ņemot vērā gaisa kvalitātes mērījumus, kas liecina, ka pēdējo nedēļu laikā Rīgā, īpaši Vecmīlgrāvī un Sarkandaugavā, pārsniegta benzola, t.i. kancerogēnās vielas, koncentrācija gaisā, un tam cēlonis, iespējams, meklējams ostas teritorijā strādājošo terminālu darbībā, Rīgas vicemērs, Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks ticies ar Rīgas domes vides speciālistiem un uzdevis jau uz nākamo ostas valdes sēdi gatavot priekšlikumus konkrētai rīcībai, lai šo situāciju pēc iespējas ātrāk novērstu.

Tāpat A.Ameriks rosinās jau nākamajā Rīgas brīvostas valdes sēdē lemt par ostai piederošu gaisa kvalitātes kontroles iekārtu iegādi un uzstādīšanu pilnīgi visos ostas teritorijā esošajos bīstamo kravu terminālos, tādējādi nodrošinot regulāru un sistemātisku gaisa kvalitātes monitoringu ostā. "Gadījumā, ja tiks konstatēti nopietni vides pārkāpumi, prasīsim atbildīgajām valsts institūcijām nekavējoties pārtraukt šo uzņēmumu darbību visā ostas teritorijā”, brīdina A.Ameriks.

“Šāda situācija prasa asu rīcību. To, ka ostā strādā uzņēmumi, kas vēl joprojām izmanto sen novecojušas tehnoloģijas un par to modernizāciju un atjaunošanu pat nedomā, tādējādi ik dienas apdraudot gan apkārtējo vidi, gan nodarot nopietnu kaitējumu ikviena Rīgas iedzīvotāja veselībai, Rīgas dome un Brīvosta nepieļaus", saka A.Ameriks.

Saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu šobrīd vienīgā institūcija, kas tiesīga pieņemt lēmumus par ostas terminālu slēgšanu, ir Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvalde.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais