Rīt siltumtīklu pārbaudes laikā daudzviet Pārdaugavā nebūs karstā ūdens

Rīt, 26.jūnijā, siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes laikā iedzīvotājiem daudzviet Pārdaugavā nebūs karstā ūdens, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Rīgas siltums" Informācijas daļas vadītāja Jana Roze.

Pārbaudes tiks veiktas siltumcentrāles "Imanta" un siltumcentrāles "Zasulauks" siltumtīklos, līdz ar to karstā ūdens no plkst.8 līdz plkst.24 nebūs iedzīvotājiem, kas dzīvo Imantas, Zolitūdes, Iļģuciema, Grīvas, Dzirciema, Dzegužkalna, Āgenskalna, Zasulauka, Raņķa dambja rajonā, Šampētera, Kalnciema, Daugavgrīvas, Trijādības ielu un Aleksandra Grīna bulvāra rajonā.

Daļai namu karstā ūdens temperatūra pakāpeniski pazemināsies jau šovakar no plkst.22, jo pirms pārbaudes siltumnesējs tiek atdzesēts līdz plus 45 grādiem.

Lielākā daļa namu karsto ūdeni saņems trešdienas rītā, bet, ja atsevišķi siltumtīklu posmi pārbaudi neizturēs, iespējami karstā ūdens piegādes pārtraukumi līdz bojājumu novēršanai.

Par plānoto siltumenerģijas piegādes pārtraukšanu savlaicīgi likumā noteiktā kārtībā ir informēti namu īpašnieki un apsaimniekotāji.

Pārbaudes tiek veiktas, lai kvalitatīvi sagatavotos nākamajai apkures sezonai un savlaicīgi atklātu iespējamās bojājumu vietas siltumtīklos, norāda "Rīgas siltums". Hidrauliskās pārbaudes ir visefektīvākā metode, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību, tādējādi samazinot apkures sezonā iespējamo siltumtīklu defektu skaitu. To laikā katru siltumtīklu posmu izmēģina ar paaugstinātu spiedienu. Hidraulisko pārbaužu laikā tiek kontrolēts cauruļvadu, armatūras, savienojuma atloku un kompensatoru blīvums.

Pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti - siltumnesēja spiediens tajos sasniedz 16 bārus.

Vasaras laikā plānotas hidrauliskās pārbaudes arī citās centralizētās siltumapgādes zonās. Par iespējamiem karstā ūdens pārtraukumiem uzņēmums ziņos atsevišķi.

"Rīgas siltums" lūdz iedzīvotājus nekavējoties ziņot par hidrauliskās pārbaudes laikā novērotajām ūdens noplūdēm siltumtīklos pa bezmaksas diennakts Klientu palīdzības dienesta tālruni 80000090.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no tiem 74% atrodas "Rīgas siltuma" īpašumā.

Uzņēmums pagājušo finanšu gadu, kas ilga no 2010.gada oktobra līdz 2011.gada septembrim, noslēdzis ar 128,8 miljonu latu apgrozījumu un 5,6 miljonu latu peļņu. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, "Rīgas siltuma" apgrozījums pieaudzis par 15%, bet peļņa - par 33%.

Rīgas pašvaldībai pieder 49% "Rīgas siltuma" akciju, 48,995% akciju pieder Latvijas valstij, kuras intereses pārstāv Ekonomikas ministrija, AS "Dalkia" pieder 2%, bet AS "Latvenergo" - 0,005%.

Biznesa ideju žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un biržas "NASDAQ OMX Riga" 2011.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" AS "Rīgas siltums" ar uzņēmuma vērtību 81,46 miljoni latu ierindojas 26.vietā.

Svarīgākais