Rīgas domes priekšsēdētājs tiksies ar Pekinas un Sudžou mēriem

Līdz 2. jūlijam Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs atradīsies darba vizītē Ķīnā, kur tiksies ar Rīgas sadraudzības pilsētas Sudžou mēru, kā arī uzstāsies starptautiskajā forumā Pekinā un tiksies ar dažādu organizāciju pārstāvjiem.

Vizītes ietvaros domes priekšsēdētājam paredzēta tikšanās arī ar Pekinas mēru Guo Džilongu.

Pekinā domes priekšsēdētājs apmeklēs Ķīnas atklāto universitāti un ar tās vadību pārrunās Rīgas kultūras centra izveidi universitātē. Tur arī notiks Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas prezentācija, ko sniegs direkcijas „Rīga 2014” vadītāja Diāna Čivle.

Pekinā būs sarunas arī ar Pasaules tūrisma pilsētu federācijas amatpersonām, kur plānots pārrunāt iespējamo sadarbību, kā arī prezentēt Rīgas Tūrisma attīstības biroju.

Tāpat Pekinā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs piedalīsies un uzstāsies starptautiskajā forumā „Ilgtspējīga pilsētu attīstība”, kur uzrunu teiks arī Ķīnas prezidents Hu Dzjiņtao (Hu Jintao) un vairāku pasaules pilsētu vadītāji. Foruma ietvaros notiks arī pilsētu mēru tikšanās. Rīgas dome priekšsēdētājs kopā ar Pekinas mēru arī atklās „Pilsētas mākslas festivālu”, kura atklāšanas ceremonijā uzstāsies koris AVE SOL.

Sudžou Rīgas domes priekšsēdētājs tiksies ar Sudžou mēru Zou Naihangu (Zhou Naixiang), kā arī ar Sudžou pilsētas plānošanas biroja amatpersonām un apmeklēs Sudžou industriālo parku.

Ķīna ir viena no lielākajām pasaules ekonomikām. Rīgai ir svarīgi pieteikt sevi šīs valsts uzņēmējiem, pozicionēties kā pievilcīgam tūrisma galamērķim, kā arī Baltijas finanšu un tranzīta centram.

Sudžou ir Rīgas sadraudzības pilsēta kopš 1997.gada 22.septembra, un šogad aprit 15 gadu, kopš starp abām pilsētām parakstīts līgums par sadarbību.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais