Līgo svētkos Rīgā sabiedriskais transports bez maksas, būs papildu reisi

Nedēļas nogalē – 23. un 24. jūnijā – Rīgā sabiedrisko transportu (autobuss, trolejbuss, tramvajs) varēs izmantot bez maksas, atgādina Rīgas satiksme. Svētkos sabiedriskā transporta maršrutos tiks organizēti arī papildu reisi, būs izmaiņas klientu apkalpošanas centru un autostāvvietu darbībā. Bezmaksas brauciens gan neattiecas uz minibusu maršrutiem un retro tramvaja izmantošanu.

Rīgas satiksme informē, ka papildu reisi tiks organizēti aptuveni reizi pusstundā (līdz pulksten 2 noslogotajos maršrutos biežāk), lai tie apkalpotu lielāko daļu pilsētas mikrorajonu. Papildu reisi tiks nodrošināti 3., 4., 5., 6. (tajā skaitā 6T.), 11., (12., 23., 26. apvienotajā maršrutā), 18., 24., 25., 37., 40., 50., 51. un 53. autobusu maršrutā; 7., 10. un 11. tramvaju maršrutā; 9., 14., 15., 17., 18., 22. un 27. trolejbusu maršrutā. Ar papildu reisiem un maršrutiem var iepazīties www.rigassatiksme.lv, kā arī pieturvietās.

Maksas autostāvvietas ielu malās, kuras apkalpo Rīgas satiksme, 23. un 24. jūnijā varēs izmantot bez maksas, izņemot autostāvvietas, kas ierīkotas Vecrīgā – tur par auto novietošanu būs jāmaksā.

Naktī no 22. jūnija uz 23. jūniju kursēs nakts transporta maršruti, par braucienu šajos maršrutos jāmaksā kā ierasts – viens lats. Naktī no 23. jūnija uz 24. jūniju nakts transports nekursēs, jo ir paredzēti papildu reisi iepriekš norādītajos maršrutos visas nakts garumā; papildu reisus ikviens pasažieris varēs izmantot bez maksas. Retro tramvaja kustība arī tiks nodrošināta 23. un 24. jūnijā, bet minibusi kursēs samazinātā apjomā. Par braucienu šajos transporta līdzekļos būs jāmaksā.

Iedzīvotāju ērtībām Līgo svētkos darbosies viens klientu apkalpošanas centrs – Spīķeru ielā 1 (no pulksten 10 līdz 16).

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais