Ar vēl viena Latvijā ražotu pārtikas preču stenda "Rižskij dvorik" atklāšanu Maskavā svin Līgo

© Publicitātes foto

Atzīmējot tuvojošos Līgo svētkus un Jāņus, šodien Maskavā, tirdzniecības tīkla „Zeļonij perekrestok” veikalā Smoļenskas laukumā 3/5 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs atklāja vēl vienu Latvijā ražotu pārtikas preču tirdzniecības stendu „Rižskij dvorik”.

Šis ir jau trešais „Rižskij dvorik”, kas tiek atvērts Maskavā, bet veikalu tīkls „Zeļonij perekrestok” ir jau otra mazumtirdzniecības ķēde, kurā tiek atvērti šie stendi.

„Tas, ka ”Rižskij dvorik” ienāk vienā no vecākajiem un lielākajiem Krievijas mazumtirdzniecības tīkliem, apliecina, ka pēc Latvijas produktiem ir pieprasījums, un kooperējoties mūsu uzņēmēji ir panākuši izcilu rezultātu, spējot nodrošināt nepieciešamos piegādes apjomus un kvalitāti”, saka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

„Rīgas pašvaldība arī turpmāk pievērsīsies ekonomisko kontaktu veidošanai ar Krievijas reģioniem un pilsētām, lai sniegtu maksimālu atbalstu mūsu uzņēmējiem. Mēs arī turpināsim iesākto Rīgas reklāmas kampaņu, kas nenoliedzami palīdz gan Rīgas un Latvijas atpazīstamībai, gan uzņēmēju kontaktu veidošanai,” viņš norāda.

"Mūsu pircēji ir ļoti iecienījuši Latvijā ražotos produktus. Par to liecina kaut vai tas, ka preces no šī jaunā stenda sāka izpirkt, vēl pirms tas tika oficiāli atklāts un plauktus nācās papildināt vēl un vēl. Cenu ziņā produkcija, kas pārstāvēta "Rižskij dvorik" stendā, ir ļoti konkurētspējīga", norādīja tīkla "Zeļonij perekrestok" operētājdirektore Jeļena Guļajeva.

Latvijā ražotās produkcijas stendi ir noformēti ar Vecrīgas skatiem, Rīgas centram raksturīgām laternām un citiem elementiem, kas atgādina Vecrīgas pagalmu.

„Rižskij dvorik” stendos Maskavas iedzīvotāji var iegādāties piena produkciju, tai skaitā jogurtus, sviestu, biezpienu, sieru, skābo krējumu, maizi, cepumus, gaļas izstrādājumus, dzērienus, zivju konservus, sukādes, šokolādes izstrādājumus un citus saldumus, miltus, graudu pārslas, mērces, dārzeņu konservus, čipsus, Latvijas balzāmu un arī keramikas izstrādājumus.

Pirmais „Rižskij dvorik” stends tika atklāts Maskavā 2011. gadā tirdzniecības stendā „Ščuka”, Ščukinskas ielā 42. Otrs stends tika atklāts šogad, tirdzniecības tīkla „Alije parusa” veikalā „Begovaja” Horošejevskas šosejā 6. Stendi darbojas ar ievērojamiem panākumiem. Katru nedēļu uz Maskavu dodas krava ar svaigu produkciju un pārdošanas apjomi aug. Projekta ietvaros Latvijā ražotie pārtikas produkti tiek pārdoti vēl desmit tīkla „Alije parusa” veikalos. Pieaug arī to Latvijas ražotāju skaits, kas ir pārstāvēti „Rižskij dvorik” stendos.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Pleskavā tiekoties ar Pleskavas apgabala gubernatoru A.Turčaku, ir apspriedis iespēju atvērt „Rižskij dvorik” stendus arī Pleskavas tirdzniecības tīklos un jau ir uzsāktas pārrunas par šī projekta realizāciju.

Šodien tirdzniecības stenda atklāšanā veikalā „Zeļonij perekrestok” piedalījās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Latvijas Republikas vēstniecības Krievijas Federācijā ekonomikas padomniece Dace Cildermane, tirdzniecības tīkla „Zeļonij perekrestok” un Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji, Latvijas un Krievijas uzņēmēji.

Tirdzniecības tīkls „Zeļonij perekrestok” ir premium klases pārtikas preču mazumtirgotājs. Ķēde strādā kopš 2008. gada. Tas ir meitas uzņēmums vienam no pirmajiem Krievijas supermārketu tīkliem „Perekrestok”, kas darbojas kopš 1995.gada. 2010.gadā kopējais tīkla apgrozījums sasniedza 2,7 miljardus ASV dolāru.

Projektu „Rižskij dvorik” realizē Latvijas un Krievijas kopuzņēmums „Assol un partneri”, tirdzniecības tīkls „Alije parusa” un uzņēmumu grupa „PIR”. Specializētajos tirdzniecības stendos pircējiem tiek piedāvāti Rīgā un Latvijā ražoti pārtikas produkti no tādiem ražotājiem kā: A/S „Rīgas piena kombināts”, A/S „Valmieras piens”, SIA „Trikātas siers”, SIA „Grāvendāle”, SIA „Lāču maize”, SIA „Saldus pārtikas kombināts”, SIA „Simeks”, SIA „Venden”, SIA „Royal berry”, SIA „Karaliskie Kārumi”, SIA „Rockberry”, SIA „Latteps Ecofood”, SIA „Emīls Gustavs šokolāde”, SIA „Kolumbija”, SIA „Brīvais vilnis”, SIA „Ronda”, SIA „Sabiedrība IMS”, AS „Latfood”, SIA „Spilva”, SIA „Pure food”, SIA „Dimdiņi”, A/S „Latvijas balzāms”, SIA „Pure Chocolate” un citi. Drīzumā plānots paplašināt sortimentu arī ar SIA „Tukuma piens” un citu ražotāju produkciju.

Plānots, ka "Rižskij dvorik" stendos tiks izvietoti arī Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) informācija par Rīgas tūrisma piedāvājumiem.

Pateicoties RTAB īstenotajai reklāmas kampaņai, kopš 2009.gada līdz 20111.gadam tūristu skaits no Krievijas Rīgā ir palielinājies 159,8% - vairāk nekā divarpus reižu.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais