Par kārtību līgošanas laikā krastmalā rūpēsies 113 policisti ar 12 automašīnām un trim kuteriem

Rīgas Pašvaldības policija (RPP) gaidāmajās svētku dienās strādās pastiprinātā režīmā gan pasākumu norises vietās, gan zaļumos un pie ūdeņiem.

Par kārtību un drošību līgošanas laikā Daugavas krastmalā rūpēsies 113 RPP darbinieki ar 12 automašīnām un trim kuteriem, katrā no Rīgas rajoniem tiks nozīmēta papildu patruļekipāža, aģentūru LETA informēja RPP sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

Svētku laikā RPP darbinieki apsekos arī tirdzniecības un izklaides vietas, kā arī reaģēs uz iedzīvotāju sniegto informāciju, raudzīsies, lai līgotāji netraucē sabiedrisko kārtību un citus iedzīvotājus - tā dienesta apspriedē pie Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētāja Daiņa Turlā (GKR) informēja RPP priekšnieks Jānis Geduševs.

"Pašvaldības policija nav represīva organizācija, tā strādā rīdzinieku un Rīgas viesu interesēs, rūpējoties par drošību un mieru. Tās galvenais darbības virziens ir negadījumu profilakse - policistam ar savu klātbūtni jāvairo drošības izjūta, jāizrāda gatavība sniegt palīdzību ikvienam, kam tā ir nepieciešama. Pašvaldības policists ir vispirms draugs - un tikai pēc tam uzraugs, brīdinātājs vai soģis," sacīja Turlais.

Lai svētkus sagaidītu un pavadītu patīkamās noskaņās, Pašvaldības policija atgādina - pirms doties svinēt, jāpārliecinās par sava mājokļa drošību. Jāpārbauda, vai noslēgta gāzes padeve, izslēgtas elektroierīces, aizvērti logi un aizslēgtas durvis. Plūcot un izvēloties jāņuzāles, jāsaudzē aizsargājamie augi.

RPP aicina saudzēt pilsētas apstādījumus. Tā atgādina, ka publiskajos apstādījumos aizliegts kurināt ugunskurus, lauzt un bojāt kokus, kā arī iebraukt ar mehānisko transporta līdzekli. Ja Jāņu nakts ugunīm tiek izmantota pirotehnika, jābūt uzmanīgiem ar pirotehnikas izstrādājumiem un nedrīkst pieļaut to nonākšanu bērnu rīcībā.

Policija atgādina, ka alkohola lietošana sabiedriskā vietā, kur tas nav atļauts, nav pieļaujama. Par nepilngadīgu personu iesaistīšanu alkohola lietošanā, novešanu līdz reibumam, kā arī, ja pieaugušo nevērības dēļ alkoholiskie dzērieni ir brīvi pieejami bērniem, paredzēta administratīvā atbildība.

Tīmane skaidroja, ka publiskais pasākums krastmalā ir saskaņots ar Rīgas pašvaldības izpilddirektoru. Tas nozīmē, ka alkohola lietošana šajā vietā tiks atļauta.

Arī trokšņošana, kas traucē apkārtējo mieru, arī svētku dienās ir pārkāpums. Labākais risinājums ir draudzīga savstarpēja vienošanās starp kaimiņiem par svētku svinēšanu, atgādina policija.

Svarīgākais