Daudzbērnu ģimenes, pensionāri un trūcīgie varēs nodoties aktivitātēm Ķīpsalas peldbaseinā

Ar šodienu daudzbērnu ģimenēm, pensionāriem, kā arī maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm, tiek sniegta iespēja nodoties dažādām aktivitātēm Ķīpsalas peldbaseinā, kurā atvērts Ķīpsalas Dienas aprūpes centrs, kas darbosies līdz gada beigām.

Šodien atklāts Rīgas Tehniskā universitātes (RTU) Ķīpsalas peldbaseina sociālais dienas centrs. Projekta īstenošanā palīdzējusi Rīgas dome, sniedzot iespēju sociālās atstumtības riskam pakļautām personām izmantot modernāko sporta aprīkojumu un citas sociālā dienas centra sniegtās iespējas, tādā veidā veicinot šo cilvēku ātrāku un pilnvērtīgāku integrāciju sabiedrībā.

Dienas aprūpes centrā plānots izstrādāt individuālos sociālās rehabilitācijas plānus, sniegt sociālā darbinieka pakalpojumus, piedāvāt dažādu sociālo prasmju treniņus, kā arī rīkot brīvā laika pavadīšanas pasākumus - fiziskas nodarbības, radošas darbnīcas, peldēšanu.

„Šis centrs nav domāts kā atpūtas iespējas, tas ir Rīgas sociālais dienas aprūpes centrs rīdziniekiem, kuriem nepieciešams šāds sociālais pakalpojums. Dienas centru var apmeklēt ar Rīgas Sociālā dienesta sociālā darbinieka norīkojumu, kad tiks izvērtēts vai šis pakalpojums šim cilvēkam ir nepieciešams. Jau šobrīd visas grupas ir pilnas,” skaidro Rīgas domes pārstāve Lita Brice.

RTU rektors, akadēmiķis Leonīds Ribickispauda stāsta: "Mums ir liels prieks, ka Rīgas Tehniskās universitātes Ķīpsalas peldbaseina projektu. Ceram uz veiksmīgiem projekta rezultātiem un stabilu sadarbību ar Rīgas domi arī turpmākajos projektos."

Projekts tapis ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu 100 000 LVL apmērā. „Dienas aprūpes centra (DAC) apmeklējums ir bez maksas kā visi mūsu dienas centru apmeklējumi. Protams, dienas centru var daļēji nosaukt par atpūtas vietu, taču vairāk tā domāta kā aktīva un lietderīgi pavadīta laika vieta, jo tur nesēž rokas klēpī salikuši, tur ir darbošanās, tāpat būs arī Ķīpsalas baseinā.”

DAC ir pasākumos ir iekļautas tikšanās ar vieslektoriem, kustību terapija, vingrošana, dažādas ekskursijas, kā arī kultūras un dažādu sporta pasākumu apmeklēšana.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.