Vanšu tiltu aprīkos ar signalizāciju un bumbām

Pēc tam, kad Vanšu tiltā uzkāpušais jaunietis nolēca un nositās, Rīgas domes Satiksmes departamentā kopā ar policiju, glābējiem un citām institūcijām sāka izskatīt vairākus risinājumus, kā pasargāt tiltu no līdzīgiem negadījumiem.

Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centrā vakar Neatkarīgajai sacīja, ka tilta nepārtraukta videonovērošana nav iespējama, jo tad vairākiem, vismaz četriem, cilvēkiem nepārtraukti visu diennakti vajadzētu vērot tikai to.

Tomēr vakardienas darba sanāksmē vienojās par ierobežojošiem tehniskiem pasākumiem. Piemēram, tiks ieviesta signalizācija, kas ļaus notikuma vietā operatīvi ierasties drošības struktūrām, pēc policijas ierosinājuma, vantis stiprinājuma vietās ar tiltu apjozīs ar dzelkšņu lenti (tādu izmanto ieslodzījuma vietās), savukārt augstāk uz vantīm uzliks rotējošas bumbas vai cilindrus, informē Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciālists Uģis Vidauskis. Apmēram pirms desmit gadiem arī izskanēja ierosinājums izmantot dzeloņdrātis vanšu nosargāšanai, taču tas tolaik tika noraidīts.

Iecerēto konstrukciju uzstādīšanu saskaņos ar inženieriem, tilta projektētājiem un Rīgas pilsētas būvvaldi. Iepriekš, 2003. un 2004. gadā, kad pašvaldībā spriests par drošības pasākumiem uz tilta, tie tika noraidīti kā nepieņemami – vai nu neprognozējami varētu ietekmēt vanšu stabilitāti, vai arī aizsegtu skatu uz Vecrīgu. Pašlaik prognozēts, ka ierobežojošās konstrukcijas varētu uzstādīt vasaras vidū. Vēl nav precīzi zināms, cik šis pasākumu kopums izmaksās.

Šīs nedēļas laikā Satiksmes departamenta speciālisti sāks darbu pie risinājumu maketa.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais