Ar tehniskiem risinājumiem uzlabos drošības situāciju uz Vanšu tilta

Tuvākā laikā Rīgas pašvaldība veiks virkni pasākumus, lai ar tehniskiem risinājumiem uzlabotu drošība situāciju uz Vanšu tilta, tā šodien tika nolemts darba sanāksmē Satiksmes departamentā.

Pašvaldības un drošības speciālisti, tajā skaitā alpīnisti, nonāca pie secinājuma, ka drošības uzlabošanai jāveic vairāki tehniski pasākumi: tiks ieviesta signalizācija, kas ļaus notikuma vietā operatīvi ierasties drošības struktūrām, vantis stiprinājuma vietās ar tiltu tiks apjoztas ar dzelkšņu lenti (policijas ierosinājums, izmato ieslodzījumu vietās), bet augstāk uz vantīm tiks uzliktas rotējošas bumbas vai cilindri.

Plānoto konstrukciju uzstādīšana tiks saskaņota ar inženieriem, tilta projektētājiem un Rīgas pilsētas būvvaldi Būvvaldi. Šobrīd nepieciešamais līdzekļu daudzums tiek precizēts, pasākumu realizācijas termiņš – vasaras vidus. Šīs nedēļas laikā departamenta speciālisti sāks darbu pie risinājumu maketa. Šobrīd vanšu stiprinājuma vietās uzlikta pagaidu sēta, bet pašas troses ir noziestas ar solidolu vairāku metru garumā.

Bez departamenta pārstāvjiem sanāksmē piedalījās valsts un pašvaldības policijas, VUGD, Būvvaldes, SIA „Rīgas tilti” pārstāvji, kā arī alpīnisti no SIA Falkors IAU.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais