Jūnijā siltumenerģijas cena Rīgā pieaugs par 1,5 procentu

AS „Rīgas siltums” no 1.jūnija norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēros cenu 42,81 Ls/MWh (bez PVN), kas ir par 1,5% augstāks nekā maijā, kas saistīts ar valsts noteikto akcīzes nodokļa komponentes iekļaušanu siltumenerģijas tarifā.

Siltumenerģijas cena noteikta, pamatojoties uz akciju sabiedrības „Latvijas Gāze” š.g. 8.jūnijā publicēto paziņojumu laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” - par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem jūnijā, kas atbilst dabasgāzes tirdzniecības cenai 210 Ls/tūkst.nm3.

Atsaucoties uz paziņojumā pausto informāciju, sagaidāms, ka dabasgāzes tirdzniecības cena 2012.gada jūlijā un augustā varētu būt 230 Ls/tūkst.nm3, tādējādi prognozētā siltumenerģijas cena jūlijā un augustā varētu būt 45,42 Ls/MWh (bez PVN).

Siltumenerģijas tarifā lielāko daļu 82% sastāda izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes tirdzniecības cenas.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2012.gada 27.aprīļa lēmumam Nr.110 „Par akciju sabiedrības „RĪGAS SILTUMS” siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem”, AS „RĪGAS SILTUMS” siltumenerģijas cena var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

Siltumenerģijas cena Rīgā jūnijā ir zemākā Baltijas valstu galvaspilsētās. Tā ir par 3% zemāka nekā Tallinā un par 31% zemāka, salīdzinot ar siltumenerģijas cenu Viļņā.

Uzņēmums ik mēnesi savā interneta mājaslapā www.rs.lv lietotājus informē par faktiski piemērojamo siltumenerģijas cenu, balstoties uz AS „Latvijas Gāze” publicēto paziņojumu laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” līdz tekošā mēneša 10.datumam.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais