Ušakovs: "Nevajag rīkot preses konferences pilnmēness laikā"

30.maijā Rīgas domes "Vienotības" frakcijas pārstāvji īpaši sasauktajā preses konferencē skaļi paziņoja, par it kā viņu rīcībā esošajiem faktiem, kuri liecina par iespējamām mahinācijām ar pašvaldības dzīvokļiem.

"Šo trīs gadu laikā esam jau pieraduši pie opozīcijas mēģinājumiem pasniegt publikai klajus melus par domes darbu un nākt klajā ar skaļiem, bet tukšiem paziņojumiem," norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

"Taču "Vienotības" pārstāvjiem tomēr vajadzētu sākt domāt ko viņi runā un es varētu viņiem ieteikt - nevajag rīkot preses konferences pilnmēness laikā," tā N.Ušakovs.

Pēc opozīcijas deputātu teiktā, uzņēmums "Rīgas namu pārvaldnieks" ir izslēdzis no dzīvokļu reģistra virkni dzīvokļu, kas atrodas tā apsaimniekotajās mājās, un šajos dzīvokļos dzīvo nezināmi cilvēki. Turklāt, viņu komunālos maksājumus sedz pārējie mājas iedzīvotāji.

Lai ari deputāti nevēlējās atklāt, par kuriem dzīvokļiem iet runa, nebija grūti tos sameklēt, jo gan Sarkandaugavā, gan Latgales priekšpilsētā visi zina, kur ir pabijuši "Vienotības" biedri. Dzīvokļi atrodas ēkās Duntes ielā 24 un Daugavpils ielā 76. Abās mājās ir malkas apkure un daļējas ērtības - tualetes atrodas kāpņu telpās.

Cik var saprast no opozīcijas paziņojuma, Duntes ielas 24 gadījumā "Vienotības" pārstāvjiem ir aizdomas par mahinācijām ar 4.dzīvokli, kura platība ir 19,8 kvadrātmetri (šis dzīvoklis redzams fotogrāfijā "foto 1"), ar 21.dzīvokli, kura platība ir 27,3 kvadrātmetri, un 22.dzīvokli, kura platība ir 13,1 kvadrātmetrs. Visi šie dzīvokļi, ņemot vērā to avārijas stāvokli, no dzīvokļu reģistra tika izslēgti vēl 1988.gadā - pirms 24 gadiem. Saskaņā ar pašvaldības rīcībā esošo informāciju, šajos dzīvokļos neviens nedzīvo. 4.dzīvoklī kādu laiku, iespējams, ir uzturējies kāds bezpajumtnieks. Un pārējo šīs mājas dzīvokļu iemītnieki nemaksā par avārijas stāvoklī esošo dzīvokļu apkuri.

Cik noprotams, opozīcijai ir bažas arī par māju Daugavpils ielā 76 (redzama fotogrāfijā "foto 2"), kas ir nesalīdzināmi labākā stāvoklī. Šajā mājā divi dzīvokļi pieder Rīgas domei - 11.dzīvoklis, kura platība ir 29,93 kvadrātmetri, un 38.dzīvoklis, kura platība ir 24,47 kvadrātmetri, un tie patiešām ir nelikumīgi aizņemti. Taču abos gadījumos jau sen norisinās tiesvedības par izlikšanu un bez tiesas lēmuma ne Rīgas dome, ne apvienotā namu pārvalde nevienu no dzīvokļa izlikt nevar.

Rīgā ir gadījumi, ka pašvaldības dzīvokļi tiek nelikumīgi aizņemti. Saskaņā ar pēdējiem datiem tādi ir aptuveni 150. Visu šo dzīvokļu stāvoklis ir līdzīgs kā Duntes ielas un Daugavpils ielas namos. Pēc apvienošanas vienā galvaspilsētas namu pārvaldē, “Rīgas namu pārvaldnieks" apkopo visus šādus gadījumus un par katru no tiem tiks pieņemts lēmums par tālāko rīcību.

Svarīgākais