Iedzīvotāji atkal sūdzas par ķīmiskas vielas smaku Sarkandaugavā

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šorīt ap plkst.7.30 saņēmis informāciju no iedzīvotājiem, ka Rīgā, Tvaika ielas rajonā, ir jūtama ķīmiskas vielas smaka, aģentūrai LETA pastāstīja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki pārbaudīja divus pārkraušanas termināļus. Vienā smaka netika konstatēta, un tika saņemta informācija, ka pēdējās diennakts laikā tur nekādi darbi ar ķīmiskām vielām nav veikti.

Savukārt otrā terminālī tika veikti pārsūknēšanas darbi no rezervuāra uz kuģi. Pārsūknēšanas darbu vietā bija jūtama neliela smaka.

VUGD informāciju par saņemtajiem izsaukumiem un pārbaudes rezultātiem nodevusi Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālajai vides pārvaldei.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka "Man-Tess", kas iepriekš vainots kā nepatīkamo smaku avots, pie šonakt notikušā nav vainojams. Iespējamais smakas avots šoreiz varētu būt naftas produktu pārkrāvējs SIA "Woodison Terminal", kuram pieder terminālis Tvaika ielā un kas apkalpojis kuģi.

Jau ziņots, ka pēdējā laikā Sarkandaugavas iedzīvotāji vairākkārt sūdzējušies par nepatīkamo smaku, kuras cēlonis bija ostas uzņēmumu darbības.

Maija otrajā pusē VVD Lielrīgas reģionālā vides pārvalde saņēma informāciju no VUGD par nepatīkamu smaku Rīgā, Ezera ielas rajonā. Uz notikuma vietu nekavējoties devās vides inspektori, lai klātienē iepazītos ar situāciju un noskaidrotu smakas cēloņus.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) informēja par vides prasību pārkāpumiem uzņēmumu AS "B.L.B. Baltijas termināls" un "Man-Tess" darbībā.

Kā ziņots, VVD Lielrīgas reģionālā vides pārvalde nosūtījusi brīdinājumu uzņēmumam "Man-Tess" par iespējamu iekārtu darbības apturēšanu Tvaika ielā 7a un Tvaika ielā 7k-1.

Svarīgākais