Apvienotā Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora amatam tiks rīkots konkurss

Apvienotā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora amatam tiks rīkots konkurss, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Āboliņa.

Par konkursa izsludināšanu lems departamentu apvienošanas laikā. Līdz apvienotā departamenta direktora atrašanai tā vadītāja pienākumus pildīs pašreizējā Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāti 3.oktobrī pēc garām diskusijām nolēma līdz gada beigām apvienot Izglītības un Kultūras departamentu.

Apvienojot Kultūras departamentu ar Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu, līdz 30.decembrim jāizveido Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Piecu darba dienu laikā pēc šī lēmuma stāšanās spēkā Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC) būs jāizveido departamentu reorganizācijas komisija septiņu cilvēku sastāvā, kā arī jāapstiprina departamentu reorganizācijas komisijas nolikums.

Reorganizācijas komisijai līdz 10.novembrim būs jāizstrādā un jāvirza apstiprināšanai domē jaunā Izglītības, kultūras un sporta departamenta nolikuma projekts, kā arī jāiesniedz saskaņošanai darbinieku amatu un algu saraksta projekts.

Pret departamentu apvienošanu iebilda opozīcijas deputāti, protestējot pret to, ka nav pieejami dokumenti par departamentu apvienošanas būtību un sekām.

Partiju "Jaunais laiks" (JL) un "Pilsoniskā savienība" (PS) frakcijas rosināja atlikt Izglītības, jaunatnes un sporta un Kultūras departamenta apvienošanu, tomēr šis ierosinājums tika noraidīts.

Latvijā

No pirmdienas tehnoloģiju uzņēmumi un jaunuzņēmumi aicināti pieteikties NATO Aizsardzības Inovāciju Akseleratora Ziemeļatlantijas reģionam programmas ikgadējā grantu konkursā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Svarīgākais