Rīgā sāksies Baltijas jūras valstu atklātās regates "Baltic Open Regatta" sacensības

Šodien Rīgā sāksies Baltijas jūras valstu atklātās regates "Baltic Open Regatta" sacensības

Pirmo reizi par Baltijas jūras valstu atklātās regates "Baltic Open Regatta" šā gada sacensību norises vietu izvēlēta Latvijas galvaspilsēta Rīga.

Nodibinājums "Baltic Open" sadarbībā ar jahtklubu "Auda" jau ceturto reizi organizē Baltijas jūras valstu atklāto regati "Baltic Open Regatta", kas līdz šim spējusi piesaistīt labākos Polijas, Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas burātājus.

Regates galvenie mērķi ir godīgā, sportiskā cīņā izcīnīt prestižo "Baltijas jūras čempiona kausu", kā arī veidot sadarbību starp Baltijas jūras pilsētām, ostām, jahtklubiem, burātājiem, veicinot jūras pilsētu jahtu tūrismu un ostu infrastruktūru attīstību, padarot burāšanu pieejamāku un tuvāku plašākai sabiedrībai, kā arī veicināt videi draudzīgu un drošu kuģošanu Baltijas jūrā.

"Baltic Open Regatta 2012" notiks līdz 9.jūnijam. Regates maršruts būs Rīga-Salacgrīva-Roņu sala-Mērsrags-Rīga. Pirmo gadu par galveno sacensību norises vietu izvēlēta Rīga, tādēļ īpaši tiek akcentēti 8.jūnija pasākumi Andrejsalas tirgus laukumā.

8.jūnijā no plkst.12 visas dienas garumā Andrejsalas tirgus laukumā skanēs dziesmas un notiks dejas. Aktivitātes Andrejsalā sāksies ar grupas "Retro Limited" uzstāšanos, tad sekos mediju regate, dienas otrajā pusē uzstāsies muzikālā grupa "El Trio", bet vakarā notiks grupu "Rokāde" un "Credo" koncerts.