Rīgā uzstāsies dāņu džeza zvaigznes

7.jūnijā plkst. 19.00 Latvijas Radio 1. studijā jaunā dāņu džeza dziedātāja Signe Juhl Jensen un pianists Nikolaj Bentzon muzicēs kopā ar Kārļa Vanaga vadīto City Jazz Big Band.

Latvijā pirmo reizi uzstāsies jaunā dāņu vokālā sensācija Signe Juhl Jensen, kura 2011.gadā kopā ar Nikolaja Bentzona Trio izdeva savu debijas albumu "Silvertongued". Dziedātāja var lepoties ar ļoti plašu balss diapazonu un augsti attīstītu spēju improvizēt, viņa ir viena no daudzsološākajām zvaigznēm uz Eiropas džeza skatuves. Mūzikas kritiķi viņas balsī saklausījuši ietekmes no vairākām džeza leģendām: Ella Fitzgerald, Nina Simone un Dinah Washington, bet vienlaikus iezīmes no atšķirīgāka žanra dziedātājiem kā Joni Mitchell un Neil Young.

Mūziķis Nikolajs Bentzons dzimis komponistu ģimenē - jau deviņas paaudzes jeb 250 gadus no viņa dzimtas nākuši labākie Dānijas komponisti. Nikolajs Bentzons ir gan izcils pianists, gan diriģents un džeza komponistus, kas komponē skaņdarbus arī īpaši big band sastāviem. Ir veiksmīgs solo mākslinieks, vada vairākas džeza grupas un vairākus gadus bija Grammy balvu ieguvušā Dānijas Radio Big Band diriģents un mākslinieciskais vadītājs.

Dāņu mākslinieki Rīgā uzstāsies kopā ar Kārļa Vanaga vadīto City Jazz Big Band. Savas neilgās pastāvēšanas laikā (dibināts 2007.gada vasarā) CJBB uzstājies ar lielu daļu Latvijas vadošajiem džeza un populārās mūzikas solistiem un instrumentālistiem (Intars Busulis, Arnis Mednis, Linda Leen, Uldis Marhilēvičs), kā arī ar vairākiem ārvalstu māksliniekiem (Magnus Lindgren, Erik Soderlind, Chris Beaty).

Koncerta repertuārā tiks iekļautas Bentzona kompozīcijas no viņa jaunākā projekta "1001 Arabian Jazz Nights" ar 11 oriģinālskaņdarbiem, kas īpaši komponēti big band sastāvam. Blakus instrumentālajiem skaņdarbiem Signe Juhl Jensen izdziedās džezā populārus skaņdarbus, arī improvizācijas no popmūzikas un brazīliešu dziedātāja, komponista, Grammy balvas laureāta Ivana Lina (Ivan Guimaraes Lins) repertuāra.

Koncerts tiek organizēts kā ieskaņas koncerts festivālam "Rīgas Ritmi". Projekts tapis pateicoties Dānijas Kultūras institūta atbalstam, pārstāvot Dāniju kā šī brīža Eiropas Savienības prezidējošo valsti.

Svarīgākais