Piešķirs līdzekļus satiksmes infrastruktūras uzlabošanai un luksoforu renovācijai

Šodien Rīga domes Satiksmes un transporta lietu komitejas atbalstīja grozījumus Satiksmes departamenta šī gada budžetā, kā rezultātā plānots piešķirt papildus līdzekļus pilsētas satiksmes infrastruktūras uzlabošanai.

Kopumā departamenta izdevumi tiks palielināti par vairāk nekā 203 tūkstošiem latu. Tajā skaitā 35 000 latu tiks piešķirti jaunuzstādīto atkritumu urnu uzturēšanai sabiedriskā transporta pieturvietās. Atkritumu urnu izvietošana tiks pabeigta līdz 1.augustam. Par 45 000 latu tiks veikta ielu apmaļu pazemināšana un ar to saistītais ietvju un veloceliņu seguma remonts. Darbi tiks sākti jūnijā. Līdzekļi tiks tērēti arī Kārļa Ulmaņa gatves satiksmes pārvada papildus uzturēšanai, veloceliņu horizontālo apzīmējumu atjaunošanai u.c. darbiem. Galīgais lēmums par Satiksmes departamenta budžeta grozījumiem tiks pieņemts Rīgas domes sēdē.

Komiteja arī atbalstīja 238 tūkstošu latu izlietojumu no jau piešķirtajiem budžeta līdzekļiem luksoforu objektu renovācijai. Līdzekļi tiks ņemti no budžeta programmas Mērķdotācija pašvaldības autoceļiem un ielām. Kopumā luksoforus paredzēts renovēt 24 krustojumos, tajā skaitā Brīvības un Bruņinieku, Augusta Deglava un Nīcgales, Krišjāņa Barona un Pērnavas, Marijas un Elizabetes, Aleksandra Čaka un Ģertrūdes u.c. ielu krustojumos. Renovācijas rezultātā luksoforiem tiks nomainītas signāllampas pret energoefektīvākām diodēm, kas būs labi saskatāmas visos gadalaikos.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.