Centrāltirgū atklāj lauksaimnieku organizāciju biedru tirdziņu "Lauku sēta pilsētā"

Šodien Rīgas Centrāltirgū atklāts Latvijas lauksaimnieku organizāciju biedru-zemnieku saražotās produkcijas tirdziņš "Lauku sēta pilsētā", informēja Latvijas Zemnieku federācija (LZF).

Kā norāda organizācija, Latvijas Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) sadarbībā ar Rīgas Centrāltirgu radusi iespēju nodrošināt zemniekiem tirdzniecības vietas, kur viņi tirgos pašu izaudzēto un saražoto produkciju.

Tirdziņā katru dienu no plkst.8 līdz 18 no pārbaudītām zemnieku saimniecībām būs iespējams iegādāties dārzeņus, zaļumus un augļus, kā arī medu, ogas un maizi.

"Tirgojoties šie zemnieki rūpējas ne tikai par savas ģimenes labklājību, bet, būdami lauksaimnieku organizāciju biedri, tie iestājas arī par citu zemnieku interesēm un viņu ģimeņu labklājību. Turklāt, apsaimniekojot savu zemi, šie zemnieki saglabā Latvijas lauku ainavu un nodrošina Latvijas iedzīvotājus ar Latvijas laukos audzētiem un ražotiem produktiem, kas savukārt ļauj šiem zemniekiem turpināt dzīvot un strādāt tieši Latvijas laukos," norāda LZF.

Latvijā

2024.gada 28.septembrī ap pulksten 05.30 Siguldas novadā, uz autoceļa A2 Rīga - Sigulda - Igaunijas robeža (Veclaicene) 59.8 km notika sadursme starp diviem transportlīdzekļiem - “BMW 320”, kuru vadīja sieviete un transportlīdzekli “Seat Alhambra”, kuru vadīja vīrietis.