Aicina iesniegt priekšlikumus jauna pilsētas attīstības plāna izstrādei

Rīgas Pilsētas attīstības departaments sāks darbu pie jauna pilsētas attīstības plāna (Rīgas teritorijas plānojuma) izstrādes.

Esošais pilsētas attīstības plāns ir spēkā jau sešus gadus. Tas izstrādāts periodā, kad pilsētā un valstī kopumā bija vērojama strauja ekonomiska izaugsme. Ņemot vērā izmaiņas sociāli ekonomiskajā vidē, dažkārt plānojumā pieļautais izmantošanas mērķis vairs neatbilst mūsdienu apstākļiem, tas kļūst par šķērsli teritorijas attīstībai un labiekārtošanai.

"Jau tagad Pilsētas attīstības departamentā ir saņemti daudzi priekšlikumi attīstības plāna grozījumiem. Tas liecina, ka ir pienācis laiks izstrādāt jaunu pilsētas teritorijas attīstības pamatdokumentu. Gan iedzīvotājiem, gan attīstītājiem un investoriem ir nepieciešama skaidra attīstības vīzija, skaidri "spēles noteikumi", - norāda Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko.

Lai, uzsākot darbu pie jaunā attīstības plāna, būtu maksimāli pārskatāms, kādi uzlabojumi un precizējumi tajā nepieciešami, pilsētas iedzīvotāji, uzņēmēji, projektu attīstītāji, investori un visu citu ieinteresēto pušu pārstāvji tiek aicināti līdz 15. jūnijam Pilsētas attīstības departamentā iesniegt savus priekšlikumus jaunā plāna izstrādei.

Priekšlikumus var iesniegt Pilsētas attīstības departamentā, Amatu ielā 4, Klientu apkalpošanas centrā, vai nosūtīt pa pastu ( Amatu iela 4, Rīga, LV1050), uz epastupad@riga.lv.

Latvijā

2024.gada 28.septembrī ap pulksten 05.30 Siguldas novadā, uz autoceļa A2 Rīga - Sigulda - Igaunijas robeža (Veclaicene) 59.8 km notika sadursme starp diviem transportlīdzekļiem - “BMW 320”, kuru vadīja sieviete un transportlīdzekli “Seat Alhambra”, kuru vadīja vīrietis.