Aicina Rīgā uzmanīties no viltus sociālajiem darbiniekiem

Rīgas Sociālais dienests ir saņēmis satrauktus telefona zvanus no sociālās mājas Lubānas ielā 44/50 klientiem, kuri informēja, ka piektdien, 25.maijā it kā sociālā darbiniece ir "uzskaitījusi" veļas mašīnas vairāku klientu dzīvokļos.

Dienesta apliecību neviens no iedzīvotājiem nav prasījis uzrādīt. Klienti Rīgas Sociālajā dienestā interesējas, kāds būs turpinājums šai vizītei - vai tiks piešķirtas citas, jaunas veļas mašīnas, vai būs kādi citi jauninājumi.

Rīgas Sociālais dienests informē, ka nekādas veļas mašīnu maiņas akcijas nerīko, un teritoriālā centra "Pļavnieki" pakalpojumu nodaļas sociālie darbinieki piektdien sociālās mājas Lubānas ielā 44/50 klientus neapsekoja.

Ja cilvēks apgalvo, ka ir sociālais darbinieks, bet nevar uzrādīt darba apliecību, nav pazīstams un par savu vizīti nav informējis, Labklājības departaments iesaka viņam neuzticēties un neielaist savā dzīvoklī. Nekādā gadījumā svešiniekam nav jāizrāda savas dzīvoklis, nav jāuzrāda savi naudas uzkrājumi, kā arī nav jādod līdzi savi personu apliecinošie dokumenti, jo, tikai vēršoties Rīgas Sociālajā dienestā ir lūgts tos uzrādīt! Visi sociālā darbinieka sniegtie pakalpojumi ir bez maksas! Lūgums cilvēkiem par šādām viltus sociālo darbinieku vizītēm informēt Labklājības departamenta bezmaksas informatīvā tālruņa speciālistus pa tālruni 80005055, lai varētu operatīvi brīdināt cilvēkus.