Sveiks Pasaules sadraudzības skrējiena „The World Harmony Run” dalībniekus

Šonedēļ Pasaules sadraudzības skrējiena „The World Harmony Run” ietvaros Latvijā viesojas daudznacionāla skrējēju komanda, kas, nesot sadraudzības lāpu, jau no 2012.gada februāra vairāk kā astoņu mēnešu garumā apceļo Eiropas valstis, tā kopumā veicot ap 20 000 km garu distanci.

Svētdien, 27.maijā skrējēji būs sasnieguši Rīgu. Lai sveiktu Pasaules sadraudzības skrējiena dalībniekus pl.13.45 Rātslaukumā viņus sagaidīs Rīgas vicemērs Andris Ameriks, kurš simboliski pārņemot ceļojošo lāpu, kopā ar Rīgas Imantas bērnunama audzēkņiem pievienosies skrējiena dalībniekiem.

Savā ceļā Pasaules sadraudzības skrējiens „The Harmony Run” apmeklē tūkstošiem pasaules vietu, tiekas ar cilvēkiem, no rokas rokā nododot sadraudzības lāpu, tādējādi daloties ar savu iedvesmu un sapni par labāku pasauli. Skrējiena tradīcija iedibināta 1987.gadā, to iedvesmojis sportists, filozogs un mūziķis, UNESCO miera medaļas un Mahatmas Gandija miera balvas laureāts Šri Činmojs. Šāds skrējiens vienlaikus norit visā pasaulē - arī ASV, Āzijā, Centrālajā un Dienvidamerikā, Āfrikā, Austrālijā un Jaunzēlandē.