Vairāki cilvēki īsā akcijā godina heteroseksuālismu

Vairāki cilvēki šodien devās gājienā no Brīvības pieminekļa līdz Bastejkalna pakājē esošajam klubam "Nabaklab", lai godinātu heteroseksuālismu, novēroja aģentūra LETA.

Gājiens ilga aptuveni piecas minūtes un tajā piedalījās mazāk nekā desmit cilvēku, taču akcijas norisi fiksēja plašs mediju loks un vēroja neliels bariņš garāmgājēju.

Radikālā vortāla "Publikai.lv" pārstāvis Ojārs Kapteinis norādīja, ka gājiena iecere ir godināt visus Latvijas vīriešu un sieviešu svētos kopības aktus, un pauda pārliecību, ka šāds solis pasargās Rīgu no Sodomas likteņa.

Pieci pasākuma dalībnieki uz saviem pleciem nesa divus metrus garu falla imitāciju, kas simbolizēja spēku, gaismu un auglību. Ar novēlējumu "aizbiedēt homo garu un stiprināt hetero garu" falla imitācija tika ienesta "Nabaklabā".

Daži akcijas vērotāji gan atzīmēja, ka veidojums vairāk atgādina lielu sērkociņu, tomēr pie ieejas "Nabaklab" šī nasta izraisīja Rīgas Pašvaldības policijas darbinieku pastiprinātu interesi. Kārtības sargi vēlējās noskaidrot gājiena organizatoru personas datus. Kapteinis norādīja, ka informāciju par sevi pašvaldībai darījis zināmus reizē ar iesniegumu par pasākumu, bet citi akcijas dalībnieki savu personas kodu atteicās atklāt. Pēc piecu minūšu ilgām pārrunām pašvaldības policisti neuzkrītoši atstāja notikuma vietu.

Kā ziņots, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti iepriekš pauduši bažas, ka praida pieļaušana Rīgā pilsētai varētu draudēt ar Sodomas likteni.

Kapteinis gan norādīja, ka gājiens nav vērsts pret praidu - akcijas mērķis ir miermīlīgi godināt heteroseksuālismu un šāda akcija varētu kļūt par ikgadēju pasākumu.

Svarīgākais