Rīdziniekiem gādā lokālus svētkus

Pārdaugavā un Miera ielā sestdien tiks svinēti svētki visas dienas garumā. Ikgadējie Pārdaugavas svētki Arkādijas parkā sāksies pulksten 12, bet pasākumam Miera ielas Vasarsvētki starts tiks dots stundu agrāk.

Arkādijas parkā, sākot no dienas vidus, uz skatuves notiks koncerti, parka teritorijā tiks piedāvātas sportiskas aktivitātes, interesantas izklaides bērniem, darbosies radošās darbnīcas, strādās amatnieku tirdziņš un āra kafejnīca, informē Pārdaugavas izpilddirekcijā. Pulksten 16 īpašā Kino teltī varēs skatīties filmas par Pārdaugavu un tikties ar populārā un izzinošā TV raidījuma Ielas garumā veidotāju Lilitu Eglīti. Savukārt žurnāliste Ingvilda Strautmane uz skatuves risinās muzikālas sarunas ar sabiedrībā zināmiem pārdaugaviešiem: dziedātāju Gvido Lingu, komponistu Valdi Zilveru, čellisti Maiju Prēdeli, mācītāju Edgaru Maži un citiem. Vakara noslēgumā pārdaugavieši un visi citi kopā ar grupu bet bet varēs izlocīt kājas zaļumballē, kas parka estrādē sāksies pulksten 19. Pašlaik plānots, ka danči ilgs līdz vienpadsmitiem vakarā.

Rīkojot svētkus, Pārdaugavas izpilddirekcija mēģinājusi atdzīvināt senu tradīciju, jo vēsturiski Arkādijas parks ir aicinājis ļaudis aktīvi un interesanti atpūsties, skatīties kino un uzdejot zaļumballē.

Sestdien arī viens no sirsnīgākajiem un atraktīvajiem Rīgas kvartāliem – Miera ielas republika – gaidīs savus draugus un kaimiņus. Mierīgi tur nepavisam nebūs, jo darbosies eko un vintāžas lietu tirdziņi, notiks grāmatu atvēršana un varēs piedzīvot ēdambaudas. Tiek solītas lekcijas, kino, viktorīnas, konkursi un meistarklases. Būšot arī satiksmes drošības aktivitātes. No pulksten 12 līdz 23 bijušās tabakas fabrikas pagalmā uzstāsies mūziķu plejāde, tostarp Vītolu ģimene, Imants Daksis, Andis Grīva, Baložu pilni pagalmi, Didzis Bordo un citi. Šis pasākums tiek rīkots, gatavojoties galvaspilsētai nozīmīgam notikumam pēc diviem gadiem. Proti, tas noritēs Rīgas 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas pilotprojekta Radošie kvartāli iesilda Rīga 2014 ietvaros.

Svarīgākais