Pēc iedzīvotāju aicinājuma uzstādīs papildus velonovietnes

Lai veicinātu drošu pārvietošanos ar velosipēdiem pilsētā, Rīgas domes Satiksmes departaments veica aptauju un aicināja rīdziniekus iesūtīt informāciju par vietām, kur būtu nepieciešams uzstādīt drošas velonovietnes.

Ņemot vērā ieteikumus, tuvākajā laikā velonovietnes plānots uzstādīt Vecrīgā - Līvu un Doma laukumos, Kaļķu ielā pie Hotel de Rome, kā arī pie Rātsnama. Tāpat plānots tos uzstādīt Skolas ielā 15, Tērbatas ielā 47, Tērbatas un Stabu ielu krustojumā, Tērbatas un Blaumaņu ielu krustojumā un Krišjāņa Valdemāra un Dzirnavu ielu krustojumā.

Izvērtējot iedzīvotāju iesūtītos priekšlikumus, visbiežāk informācija tika iesūtīta par izglītības un izklaides vietām, kur nepieciešams ērti nokļūt ar velosipēdu. Tāpat iedzīvotāji vēlas velonovietnes tādās vietās, kur visbiežāk notiek brīvdabas pasākumi.

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Vitālijs Reinbahs pauž gandarījumu, ka Rīgas ielās velobraucēju parādās arvien vairāk. Tas nozīmē, ka Rīgas uzstādītais mērķis un darbības virziens - velobraucējam draudzīga pilsēta - līdz šim ir bijis pareizs.