Rīgā autobusu maršrutu pagarina maršrutu līdz pludmalei

Arī šovasar tiks pagarināti 3. un 36. autobusa maršruti līdz Vakarbuļļiem, lai iedzīvotāji var nokļūt līdz iecienītajai pludmalei.

Uzņēmums Rīgas satiksme (RS) sola, ka šāda kārtība saglabāsies līdz vasaras beigām. Atbilstoši izmaiņām maršrutos tiks veiktas izmaiņas arī kustības sarakstos. RS preses sekretārs Viktors Zaķis skaidro, ka etalona datu analīze liecina – 36. autobusa maršrutā pasažieru skaits ir tik liels, lai šajā maršrutā autobusi vasarā kursētu biežāk. Vakarbuļļu pludmale kļuvusi par vienu no iecienītākajām rīdzinieku atpūtas vietām, tāpēc arī šogad tika izlemts palielināt to reisu skaits, kas pasažierus nogādā tieši līdz šai pludmalei dienās, kad iedzīvotāju plūsma ir vislielākā.

Savukārt 3. autobusa maršrutā pasažieru plūsma neesot tik liela, lai veiktu līdzīgas izmaiņas.

36. autobusa maršrutā Bolderāja–Pļavnieki sabiedriskais transports līdz Vakarbuļļiem kursēs katru dienu, savukārt 3. autobusa maršrutā Imanta–Vakarbuļļi autobusi vasaras sezonā līdz Vakarbuļļiem kursēs sestdienās, svētdienās un svētku dienās. Ziemas sezonā 36. autobusa maršrutā iedzīvotāju plūsma bija maza, tāpēc tika samazināts to reisu skaits, kas kursēja līdz Vakarbuļļiem.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks norāda, ka šo autobusu maršrutu pagarināšana līdz Vakarbuļļu pludmalei vasarā atvieglos daudzu rīdzinieku piekļūšanu šai iecienītajai peldvietai. Īpaši tas attiecas uz Pļavnieku un Imantas mikrorajonu iedzīvotājiem – lai nokļūtu līdz jūrai, viņiem nebūs jāizmanto vairāki sabiedriskā transporta līdzekļi. Viņš arī sola, ka vasaras sezonā tiks pārplānoti arī citi maršruti, kas pilsētniekiem ļaus ātrāk un ērtāk nokļūt pilsētas oficiālajās pludmalēs.

Atgādinām, ka plašāku informāciju par maršrutu sarakstiem var saņemt interneta mājaslapā www.rigassatiksme.lv, sociālajos tīklos vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80001919.

Latvijā

Saeimas Pieprasījumu komisija trešdien noraidīja opozīcijā esošās "Apvienotā saraksta" pieprasījumu premjerei Evikai Siliņai (JV) par valdības rīcību ar nacionālo aviokompāniju "airBaltic", taču sēdē izskanēja pārmetumi premjerei par nevēlēšanos sniegt atbildes uz deputātus interesējošiem jautājumiem.