Rīdziniekiem šoruden vēlreiz samazina maksu par siltumu

AS "Rīgas siltums" no 1.novembra norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēros tarifu 29,24 Ls/MWh (bez PVN), kas ir par 36% zemāks, salīdzinot ar pagājušā gada apkures sezonas sākumu 2008.gada oktobrī.

Siltumenerģijas tarifs novembrī ir samazinājies vairāk nekā bija cerēts un tas ir par 4,5% zemāks nekā šī gada oktobrī, informē AS "Rīgas siltums" Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Sagaidāms, ka arī decembrī un 2010.gada janvārī siltumenerģijas tarifs paliks nemainīgs – par piegādāto siltumenerģiju plānots piemērot tarifu 29,24 Ls/MWh (bez PVN). Tādējādi iedzīvotājiem šajā apkures sezonā par siltumu būs jāmaksā vidēji par trešdaļu mazāk nekā pērn.

Samazinātie tarifi palīdzēs iedzīvotājiem ietaupīt finanšu līdzekļus. Tāpat uzņēmums cer, ka aizvien vairāk uzmanības tiks pievērsta siltumenerģijas taupīšanai, tostarp efektīvi izmantojot modernizētos individuālos siltummezglus (ISM). Gandrīz visos Rīgas namos ierīkoti moderni ISM.

Siltumenerģijas tarifs novembrī, sagaidāmie tarifi decembrī un 2010.gada janvārī noteikti, atsaucoties uz a/s "Latvijas Gāze" š.g. 6.novembrī publicēto paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" - par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem novembrī, to prognozēm decembrī un 2010.gada janvārī, kas atbilst dabasgāzes tirdzniecības cenai 115 Ls/tūkst.nm3.

Uzņēmums ik mēnesi savā interneta mājas lapā www.rs.lv lietotājus informē par faktiski piemērojamiem siltumenerģijas tarifiem, balstoties uz a/s "Latvijas Gāze" publicēto paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" līdz tekošā mēneša 10.datumam.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2008.gada 10.septembra lēmumam Nr.287 AS "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifi var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

Svarīgākais