Rīgas pilsētas svētkos "Arēnā Rīga" uzstāsies "Mumiy Troll"

Ar Rīgas pilsētas domes un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja atbalstu Rīgas pilsētas svētku laikā 19.augustā Arēna Rīga koncertēs grupa Mumiy Troll (Krievija). Koncertu "iesildīs" grupas Run Run Run (ASV) un Losers (Lielbritānija).

Sirsnīgie dumpinieki Mumiy Troll nenoliedzami ir spilgtākā mūsdienu Krievijas rokgrupa - viņu pazīšanās zīme ir neparastais vokāls, enerģijas pilnās uzstāšanās koncertos un festivālos un, protams, īpašais, tikai Mumiy Troll raksturīgais mūzikas stils - rockapops! Grupas līderis izvēlējies šo jaunvārdu, lai pārtrauktu nebeidzamās žurnālistu un kritiķu diskusijas par to, vai Mumiy Troll daiļrade pieskaitāma popmūzikai vai rokmūzikai, līdz ar to uzsākot jaunu muzikālu virzienu, kuram pēc tam sekojuši daudzi jaunie mūziķi.

Grupas Mumiy Troll sastāvā ir četri dalībnieki - Iļja Lagutenko (vokāls, ģitāra, teksti, mūzika), Jurijs Cālers (ģitāras, taustiņinstrumenti), Jevgēņijis Zviģonijs (bass) un Oļegs Pungins (bungas). Līdz šim brīdim Mumiy Troll izdevuši astoņus studijas albumus, ieguvuši neskaitāmas mūzikas balvas un titulus un uzstājušies kupli apmeklētos koncertos gan Krievijā, gan ārpus tās robežām, tai skaitā arī Rīgā.

Kā zināms, grupai Mumiy Troll izveidojusies lieliska sadarbība un draudzība ar vairākiem Latvijas mūziķiem - piemēram, vienu no grupas dziesmām latviešu valodā iedziedājusi Linda Leen, arī grupas videoklipi vairākkārt filmēti Latvijā.

2012.gada maijā Mumiy Troll devušies apkārt pasaulei uz slavenā burukuģa Sedovs klāja, kur plāno strādāt pie jauna albuma. Pa ceļam grupa koncertēs ostas pilsētās Somijā, Vācijā, Francijā un citās valstīs, tai skaitā iegriezīsies arī Latvijā, lai uzstātos Rīgas pilsētas svētkos. Uz kuģa tapušais albums iznāks 2013.gadā vienlaikus ar filmu, kurā būs dokumentēti grupas piedzīvojumi šī ceļojuma laikā.

Latvijā

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais