Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Domes vadība testē vecāko Rīgas veloceliņu

© Lauma Kalniņa

Šodien mērs Nils Ušakovs, viņa vietnieks Andris Ameriks kopā ar Latvijas Riteņbraucēju asociāciju un atbildīgo pašvaldības institūciju pārstāvjiem devās inspekcijas braucienā pa vecāko galvaspilsētas veloceliņu Vecrīga-Imanta-Jūrmala, lai klātienē iepazītos ar tā stāvokli, runātu par celiņa trūkumiem un iespējām tos novērst.

Lēmums kopīgi izbraukt veloceliņus radies pēc nedēļas sākumā notikušās vicemēra tikšanās ar Latvijas Riteņbraucēju asociāciju un velosipēdistu vortāla Veloriga.lv pārstāvjiem, kuras laikā riteņbraucēju pārstāvji norādīja uz vairākām nepilnībām veloceliņos un aicināja tās novērst. Sākoties vasaras sezonai, veloceliņš Vecrīga-Imanta-Jūrmala ļoti aktīvi tiek izmantots, rīdziniekiem un pilsētas viesiem no centra ar velosipēdu dodoties uz jūrmalu.

Velotrase Vecrīga-Imanta-Jūrmala ir vecākais veloceliņš Rīgā, kas posmā Imanta-Jūrmala tapis jau 20.gadsimta 80.gados. Trases turpinājums no Imantas līdz Vecrīgai izbūvēts 2001.gadā. Veloceliņa maršruts savieno Rīgas centru ar Ķīpsalu, Āgenskalnu, Dzirciemu, Imantu un Zolitūdi. Tā maršruts sākas no Vanšu tilta –

Daugavgrīvas iela – Kliņģeru iela – Kuldīgas iela – Slokas iela – Kandavas iela – Jūrmalas gatve – Imantas 2. līnija un ved gar dzelzceļa sliežu ceļu līdz pilsētas administratīvajai robežai. Veloceliņa kopējās trases garums ir 13 kilometri.

IMG 6430 bildē - lai testētu, cik droši un ērti pa Rīgas veloceliņiem ir pārvietoties ar divriteni, vicemēra velosipēdam tika pieāķēta velopiekabe, jo aizvien vairāk velosipēdisti gan Eiropā, gan arī Latvijā ceļo kopā ar ģimenēm, kurās ir mazi bērni.

Secinājums: Viens no braukšanai vissarežģītākajiem posmiem posmā no Centra līdz Pārdaugavai - jārisina jautājums par trotuāra apmaļu nolīdzināšanu, veloceliņa marķējuma un satiksmes plūsmas regulēšanu. Daudzviet jāatjauno arī veloceliņa asfalta segums, jāmaina satiksmes ceļazīmju izvietojums, kas traucē brīvu kustību pa veloceliņu, ir vietas, kur zūd norādes par veloceliņa turpmāko maršrutu.

Inspekcijas brauciena laikā domes vadība nobrauca vairāk nekā 23 km garu maršrutu. Nepilnības tika piefiksētas un tiks meklētas iespējas tās jau šīs sezonas laikā izlabot.