Aicina uz Amatu ielas svētkiem

Šodien Vecrīgā notiek Amatu ielas svētki "Hanzas savienība - dārgumu glabātuve".

Svētki Amatu ielā notiks no plkst.14 līdz 18, un tā laikā Rīgas iedzīvotāji un viesi varēs iepazīt dažādus amatniekus un tirgotājus ne tikai no Rīgas, bet arī citām Latvijas Hanzas pilsētām.

Pasākuma laikā būs iespēja baudīt arī koncertuzvedumu, kurā uz skatuves uzstāsies vokālie, instrumentālie, deju un teātra kolektīvi no Rīgas, Valmieras, Cēsīm, Limbažiem un Straupes.

Svētkos visā Amatu ielas garumā savas amata prasmes un izstrādājumus demonstrēs kalēji, audēji, pinēji, keramiķi, vērpēji, rotkaļi, kokamatnieki un citi meistari. Interesentiem būs iespēja vērot, kā notiek kaņepju grūšana piestā un pašiem izmēģināt roku amata prasmēs, kā arī iegādāties amatnieku un ražotāju produkciju, gidu pavadībā doties ekskursijā Mazās ģildes vēsturiskajās telpās un iepazīt svētkos pārstāvētās pilsētas to tūrisma informācijas stendos.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais