1.jūnijā Dvēseļu dārzā notiks svētbrīdis

Katru gadu Dvēseļu dārzā notiek piemiņas brīdis, kas veltīts nedzīvi dzimušajiem vai drīz pēc dzemdībām mirušajiem bērniem un viņu tuviniekiem.

Neskatoties uz to, ka Latvijā zīdaiņu mirstība ir viena no augstākajām Eiropā, šī tradīcija aizsākās tikai 2007.gadā, kad Paula Stradiņa slimnīcas kapelāni kopā ar saviem atbalstītājiem izveidoja unikālo piemiņas vietu Rīgas Svētā Alberta baznīcas dārzā. Mazā eņģelīša pakājē tiek apbedīti pelni un vecākiem ir iespēja pieminēt savus bērniņus un rast mierinājumu.

Vecāki, kuri ir zaudējuši bērniņus, viņu piederīgie un draugi tiek aicināti uz svētbrīdi Dvēseļu dārzā šī gada 1.jūnijā plkst.16:00, Liepājas ielā 38.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.

Svarīgākais