No 1.septembra vispārizglītojošo skolu skolēniem Rīgā sabiedriskais transports būs bez maksas

Rīgas domes deputāti šodien nolēma, ka no no 1.septembra visi skolēni līdz 12.klasei sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Līdz šim bez maksas Rīgas sabiedrisko transportu drīkstēja izmantot tikai 1. līdz 4.klases skolēni.

Šodien pieņemtie grozījumi Rīgas domes saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā paredz, ka jau no 1.septembra par sabiedrisko transportu Rīgā nebūs jāmaksā arī visiem pārējiem vispārizglītojošo izglītības iestāžu skolēniem no 5. līdz 12.klasei, kuriem līdz šim tika piešķirta 60% atlaide.

Piešķirot atlaides, Rīgas domes dotācija pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" šogad jāpalielina par 1,17 miljoniem latu, bet nākamgad tā pieaugs par 3,17 miljoniem latu, tomēr šajos aprēķinos iekļauti tikai vispārizglītojošo skolu skolēni. Uz profesionālās izglītības iestāžu skolēniem arī turpmāk attieksies braukšanas maksas atlaide 60% apmērā.

Rīgas domes opozīcijā esošās partijas "Vienotība" deputāti rosināja 100% atlaides piešķirt arī profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem, tomēr vairākums domnieku balsojumā par šo priekšlikumu atturējās un tas netika akceptēts.

Tā kā "Rīgas satiksme" nav veikusi aprēķinus par šiem jauniešiem, "Vienotības" Rīgas domes deputāti paši aplēsuši, ka papildus braukšanas maksas atvieglojumu nodrošināšanai aptuveni 12 000 profesionālo skolu skolēniem šogad būtu nepieciešami papildus 264 000 latu, bet nākamgad - 633 000 latu.