Aicina rīdziniekus pieprasīt šķirošanas konteinerus

70% no šobrīd atkritumus nešķirojošajiem rīdziniekiem to nekavējoties darītu, ja viņu dzīvesvietas tuvumā tiktu nodrošināti šķirošanas konteineri – šo faktu atklāja pērnā gada nogalē SKDS veiktais pētījums.

Lai novērstu šo šķērsli, turklāt atkritumu šķirošanas konteinerus iegūtu tieši tie rīdzinieki, kuri to vēlas, Latvijas Zaļais punkts ir izveidojis elektronisku platformu, kas būtiski atvieglos saziņu starp šķirot gatavajiem iedzīvotājiem un atkritumu apsaimniekotāju: sākot ar 14.maiju ikvienam Rīgas daudzdzīvokļu nama iemītniekam ir iespēja pieprasīt un bez maksas saņemt šķirošanas konteineru komplektu savā pagalmā.

Lai iegūtu šķirošanas konteinerus, vismaz vienam daudzdzīvokļu nama iemītniekam Latvijas Zaļā punkta mājas lapā jāaizpilda vienkārša pieteikuma anketa, kurā jāapliecina gatavība šķirot atkritumus un jānorāda sava, kā arī nama apsaimniekotāja vai īpašnieka kontaktinformācija. Izmantojot saņemto informāciju, Latvijas Zaļā punkta sadarbības partneris SIA „Eko Rīga” sazināsies ar nama apsaimniekotāju un vienosies par iespējām uzstādīt konteinerus plastmasas, papīra un stikla šķirošanai. Plašāka informācija un konteineru pieteikšanas anketa pieejama www.zalais.lv/lv/pieprasi-konteineru/.

„Lai gan atkritumu šķirošanas pieejamība pēdējo pāris gadu laikā Rīgā būtiski uzlabojusies un iedzīvotāju vajadzībām uzstādīts ap 3000 šķirošanas konteineru, kā arī iekārtoti trīs šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumi, atkritumus šķiro vien trešdaļa rīdzinieku. Joprojām visbiežāk minētais atkritumu nešķirošanas iemesls ir attiecīgo konteineru trūkums dzīvesvietas tuvumā. Patiesi pateicos tiem, kuri jau šķiro atkritumus, un aicinu šķirotājiem piebiedroties jaunus. Turklāt vēlos uzsvērt, ka Latvijas Zaļā punkta un „Eko Rīga” izveidotā elektroniskā platforma ir iespēja ar viena datorpeles klikšķa palīdzību apliecināt, ka protam ne vien gausties un dusmoties par to, kā mums nav, bet arī uzņemties iniciatīvu un iegūt to, ko vēlamies,” aicina Latvijas Zaļā punkta direktors Kaspars Zakulis.

Šķirošanas konteineru uzstādīšanas piedāvājums attiecas uz daudzdzīvokļu namu iemītniekiem, bet privātmāju iedzīvotājus aicinām savus sašķirotos atkritumus nogādāt uz „Eko Rīga” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumu Ganību dambī 27 vai kādu citu no publiskajiem atkritumu šķirošanas laukumiem vai punktiem, kuru adreses atrodamas www.zalais.lv/lv/iedzivotajiem/atkritumu-skirosanas-vietu-karte/.

Aktivitāte „Pieprasi šķirošanas konteinerus!” ir pirmā no kampaņas „Esi Zaļais!” aktivitātēm, kas līdz 1.jūnijam norisināsies Rīgā. Kampaņu „Esi Zaļais!” atbalsta grupa „Instrumenti”.

Latvijā

Latvijas rokmūzikas leģendas, grupa LĪVI sociālajos tīklos ir publicējuši atklātu vēstuli tās dibinātajam saistībā ar šovasar publicēto informāciju, ka grupas nosaukums, kas tiek klasificēts kā intelektuālais īpašums, saskaņā ar Patentu Valdes lēmumu pieder Jurim Pavītolam.

Svarīgākais