Mātes dienā Centrāltirgū bija muzikālie paviljoni

© Publicitātes foto

Par godu Mātes dienai svētdien, pusdienlaikā, kad norit visrosīgākā tirdzniecība, Centrāltirgus paviljoni bija kļuvuši muzikāli.

Sadarbībā ar Zviedrijas pašdarbnieku kolektīviem visos tirgus vēsturiskajos paviljonos vienlaicīgi notika svētku dienai veltīts zviedru koru koncerts, kas pārsteidza daudzus tirgus pircējus un tirgotājus.

Par godu Mātes dienai, vairāk nekā 150 zviedru koristu veltīja sirsnīgu muzikālu sveicienu ikvienai māmiņai. Koru dziedātāji savus spēkus sadalīja piecās atsevišķās dziedātāju grupās, kas ar īpaši atlasītām zviedru koru dziesmām vienlaicīgi piedziedāja gaļas, piena, gastronomijas, sakņu un zivju paviljonu.

Kaimiņvalsts pašdarbnieki Centrāltirgū uzstājās koru kruīza ietvaros, kas apvieno dziedātājus no visas Zviedrijas. Dziedātāji bija sagatavojuši kopīgu priekšnesumu, lai dotos koncerttūrē uz Rīgu, iepriecinot Latvijas kormūzikas mīļotājus, kā arī popularizētu kaimiņzemes kultūru.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.