Rīgā nojauks kārtējo graustu

Grausta Rīgā, Augusta Deglava ielā 41 īpašniekiem mēneša laikā jāvēršas būvvaldē pēc ēkas nojaukšanas uzdevuma un četru mēnešu laikā tā jānojauc - šādu Rīgas domes lēmuma projektu akceptēja Pilsētas īpašuma komiteja.

Neapdzīvota trīsstāvu māja ir daļēji sagruvusi, tā apdraud cilvēku drošību un bojā pilsētas ainavu, tās apkārtne ir piegružota, taču īpašnieki nav ņēmuši vērā vairākkārtējus Rīgas pašvaldības iestāžu aicinājumus sakārtot ēku un piegulošo teritoriju. Ja arī šoreiz grausta īpašnieki ignorēs domes lemto, grausts tiks nojaukts par pašvaldības līdzekļiem, iztērēto naudu piedzenot no īpašniekiem.

Kopš 2011.gada sākuma, kad Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks deva rīkojumu uzsākt sistemātisku cīņu ar graustiem, nojauktas 33 bīstamas, vidi degradējošas ēkas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.