Kapsētu apsaimniekošanai plāno pirkt elektromobiļus

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien atbalstīja divus projektus, kas ļaus izmantot elektromobiļus kapsētu apsaimniekošanā. Izmantojot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu, 2013. gadā plānots iegādāties trīs elektromobiļus, kā arī uzbūvēt divas uzlādes stacijas. Viena stacija atradīsies pilsētas centrā, bet otra - Raiņa, I un II Meža, Sarkandaugavas kapsētu apkārtnē.

"Mājokļu un vides departaments vēlas ieviest "zaļās" metodes savā tiešajā saimnieciskajā darbā, tādējādi mudinot arī citus izvēlēties jaunas un progresīvas tehnoloģijas, lai saglabātu vidi. Tā kā kapsētu teritorijas Rīgā aizņem lielu platību, tad elektromobiļu izmantošana vienlaikus ļaus arī ietaupīt finanšu līdzekļus, jo to ekspluatācija ir lētāka," uzsver Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Trīs elektromobiļu iegādei nepieciešami 78000 latu un divu uzlādes staciju izbūvei vajadzīgi 88066 lati. No Eiropas Savienības šiem projektiem iespējams saņemt līdzfinansējumu no 50% līdz 85%.

Svarīgākais