Rīgā atklās pirmo "Zinātnes rotaļlaukumu"

Trešdien, 25. aprīlī, Bērnu un jauniešu vides izglītības centrā „Rīgas Dabaszinību skola” (Ernestīnes ielā 8a) atklās pirmo zinātnes rotaļlaukumu Latvijā.

Tas tapis sadarbībā ar brīvprātīgajiem un īstenots sabiedrības integrācijas programmas atbalstītajā projektā „Zinātnes rotaļlaukums”.

Līdz šim veidotie rotaļlaukumi bija domāti tikai pirmsskolas vecuma bērnu vajadzībām, bet interesantu izklaides laukumu trūka sākumskolas un pamatskolas vecuma skolēniem. Tādēļ projekta autori radīja laukumu, kurā skolēniem būs iespēja veikt viņu attīstības līmenim atbilstošus aizraujošus eksperimentus un pētījumus. „Zinātnes rotaļlaukumā” izvietotas 10 atrakcijas, ar to palīdzību sākumskolas un pamatskolas vecuma bērni var izzināt dabaszinātņu likumsakarības.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.